Uutiset 2006

Uutiset 2007

Uutiset 2008

Uutiset 2010

 

UUTISET 2009

 

22.11.2009

Tänään oli pentutapaaminen Hipun 2. pentueen kesken. Olimme Fingon luona ja oli oikein mukavaa. Pennut ovat nyt 4 kuukauden ikäisiä ja kasvaneet kovasti. Pojat ovat miehistyneet ja Lisbeth on hurmaava neito. Veeti on isoin, on jo Hippua aavistuksen korkeampi. Fingo on Hippua matalampi, mutta muuten roteva poika. Lisbeth on hyvin pikkuinen ja siro (tullut äitiinsä), mutta luonnetta tältä pikku-neidiltä kyllä löytyy ja se tuli myös velipojille selväksi. Oikein mukavan luonteisia ovat kaikki pennut ja rohkeita. Vauhtia kyllä riitti 2,5 tuntia, jonka paikalla olimme. Hippu oli tietenkin mukana lapsosiaan katsomassa.  Kuviakin tuli otettua, ei kovin hyvin tuloksin, mutta niitä löytyy kuvagalleriasta pentueen albumista. Seisomakuviakin koitettiin ottaa, mutta ei kovin hyvin tuloksin.

Iso kiitos Fingon porukalle, kun saimme heidän kotiaan käyttää tapaamiseen. Ja kiitokset Petralle ja Lissulle sekä Suville, Villelle ja Veetille, kun oli olitte mukana. Oli tosi mukavaa. :)

 

18.11.2009

Jeppe sai kolmannen antibioottikuurin, kiteet oli liuenneet hyvin ja nekin jotka olivat jäljellä, olivat liukenemassa. Mutta bakteeria löytyi edelleen, siksi vielä antibiootit. 2-3 viikon päästä taas katsotaan miltä näyttää, toivottavasti silloin jo kaikki ok.

 

06.11.2009

Hipun tytär Täppi kävi tänään silmä- ja polvitarkastuksessa. Silmät sekä polvet terveet, hienoa!

Jeppe sen sijaan käväisi lääkärissä taas pissavaivan vuoksi. Nyt löytyi syy; hurja määrä virtsakiteitä. Näin ollen Jeppe syö nyt vain struviittikiteitä liuottavaa erikoisruokaa ja sai myös antibiootit. Toivottavasti kiteet liukenevat pian. Sikäli on hyvä, että Jeppe on ahne niin erikoisruoka maistuu ja käy makupaloinakin, mutta kun poika on tottunut saamaan kaikenlaista muutakin ja tykkää järsiä puruluita niin nyt on aika ihmeissään kun ei saakaan mitään ylimääräistä. Kiteiden liuettua katsotaan tilannetta ruokinnan suhteen uudelleen. Onneksi Jeppe ei mitenkään ole kipeän oloinen.

 

04.11.2009

Hippu steriloitiin torstaina 22.10. Leikkaus sujui hyvin ja Hippu on toipunut loistavasti, urhea pieni koira. Kertaakaan se ei valittanut kipua. Kauluria ei pidetty, kun body tuntui mukavammalta vaihtoehdolta, tosin tyttö on sellainen houdini, että useamman kerran oli saanut sen riisuttua. Paras oli se, kun Hipulle laitettiin vielä heijastinliivi bodyn päälle, että pysyisi näin päällä paremmin. Kotiin tullessa kuitenkin koira tuli ovelle vastaan ilman bodya, mutta liivi edelleen siististi päällä. :)

Leikkauksen vaikutukset ovat jo siltä osin nähtävissä, että naapurin Nopo-poika ei enää lenkillä kuljekaan nenä kiinni Hipun perässä. Yhteislenkit siis helpottuivat samantien. :)

Alla kuvat meidän pikku potilaasta. Vasemmalla pari päivää leikkauksen jälkeen ja oikealla juuri lääkäristä tulleena.

 

Kuva 052Kuva 049

 

 

14.10.2009

Kävimme Suvin ja Villen luona ihastelemassa Veetiä. Veeti on kasvanut kovasti ja on oikein kivannäköinen ja reipas poika. Ja Veeti osaa jo vaikka mitä juttuja, oppivainenkin siis. Hippu oli mukana ja kyllä riitti vauhtia, pari tuntia ne siinä riehuivat keskenään. Kiitos Suville ja Villelle, oli kiva käydä kyläilemässä.

 

11.10.2009

Agilityrintamalla alkoi talvikausi ja Jeppe pääsi Tamskin treeneihin. Jeppe treenaa tiistaisin Tamskilla ja sunnuntaisin pääsevät molemmat koirat treeneihin Nokialle, jossa meillä on vuoro parsoneiden kanssa (ilman kouluttajaa). Tänään oli ekat treenit ja Hippu yllätti positiivisesti menemällä esteet hienosti, tosin hitaasti, mutta sitäkin varmemmin, hieno aloitus pentujen jälkeen. Treenien lopussa Hippu kyllä meni jo ihan reippaasti. Jeppe oli taas niin intona, että säntäili välillä ihan päättömästi siellä äänitehosteita käyttäen.

Hipun tytär Lisbeth poikkesi iltasella, Hippu leikitti jälkikasvuaan pihassa ja Lissu oli ihan intona. Ja niiiiin suloinen tyttö! Jepelle ei nyt Lissua näytetty, poika olis pian luullut sen muuttavan takaisin ja pyörtynyt järkytyksestä. ;)  Kuviakin tuli otettua, mutta sen verran oli vauhtia että kuvat ei nyt ihan julkaisukelpoisia taida olla.

Torstaina 22.10 on jännittävä päivä; Hippu steriloidaan torstaina eli Hipulle ei enää pentuja tule, 2 pentuetta on sille rittävästi. Halusin sen hoitaa nyt ennen juoksua pois alta.

 

19.09.2009

Ansi Leenan esittämänä Tampereen ryhmänäyttelyssä, tuloksena EH ja nuorten narttujen 3. Arvostelu Ansin sivulla.

 

16.09.2009

Ensimmäinen Turbotassun pentue on maailmalla. Kaikki pennut jäivät Tampereelle; Fido eli Veeti muutti Suvin ja Villen luo, Fingo muutti Elinan, Veikon, Danielin ja Sofian perheeseen ja Lissu Petran ja Pekan hoiviin. Pojat lähtivät viikonloppuna, mutta Lissua saimme pitää muutaman päivän pitempään, Lissu lähti tänään. Ihanaa kun saa nähdä pentuja tulevaisuudessakin. Hippu on ottanut pentujen lähdön rauhallisesti ja Jeppe voi nyt huokaista helpotuksesta. ;)  Meidän lauma suuntaa tulevana lauantaina reilun viikon pituiselle lomalle Ylläksen syysmaisemiin.

 

06.09.2009

Ansi kävi Tampereen ryhmänäyttelyssä,tuloksena H. Arvostelu löytyy Ansin sivulta.

 

19.08.2009

Fidollekin on nyt koti tiedossa, joten kaikki pennut on nyt varattu.

 

17.08.2009

Jeppe ja punkki. En olisi koskaan uskonut miten paljon kipua pikkuinen punkki voi koiralle tuottaa. Su iltana Jeppe oli alkanut vaikuttamaan kipeältä, takapää tärisi ja katsoi vähän väliä takajalkaansa. Kun koitti sitä tutkia niin puraisi käteen ja huusi kuin viimeistä päivää. Näin ollen tietenkin luultiin että sillä on jalassa jotain vikaa, venähdys ehkä. Sama jatkui tänään eikä koiraa päässyt kunnolla tutkimaan, joten tilasin lääkäriajan Netalta. Autossa sitten sain sen verran hipaista kädellä takajalan kupeesta että tunsin siellä jotain, kunnes tuli taas hammasta. Lääkärissä ensin Jepelle kuonoside, että päästiin tutkimaan ja todettiin että siellä on syvälle ihoon tunkeutunut punkki, joka on ihan litteä ja kuollut sinne (kuulemma 3 vkoa sitten laittamani Frontline on aiheuttanut punkin kuoleman). Varsinainen kokemus oli punkin irroitus, avustaja ei ollut paikalla joten itse pitelin Jeppeä. Sai kyllä puudutus-sprayta, mutta ei paljoa tainnut auttaa, koska meikäläiseltä meinasi oikeasti tärykalvo puhjeta ja lääkärikin valitteli jo korvaansa. Punkki ei irronnut punkkipihdeillä, eikä anatomisilla atuloilla, eikä kirurgisilla atuloilla. Lopulta se kaivettiin ihosta neulalla. Iho oli jo jonkin verran tulehtuneen ja ärtyneen oloinen joten antibioottivoidetta laitellaan viikon verran ja seuraillaan tilannetta. Jeppe-parka, kyllä sitä on viiden vuoden aikana koeteltu. Nyt poika kuitenkin on jo parempi, mutta aivan poikki kokemuksesta.

 

13.08.2009

Pennut ovat kasvaneet hurjan paljon ja meno on jo vauhdikasta. Fingollekin on jo koti tiedossa, Fido on enää siis pennuista vapaana. Kuvia 3 viikkoisista lisätty albumiin, lähinnä pääkuvia tällä kertaa.

 

06.08.2009

Jepen agitreenit alkoivat taas Pirkkalan Piskeillä. Jeppe oli aivan intoa täynnä ja vauhtia riitti.

 

05.08.2009

Jeppe 5 vuotta! Onnittelut Jepen sisaruksille Pikolle, Lumolle, Olville sekä Sohville.

 

29.07.2009

1 viikkois-kuvat lisätty albumiin. Pentujen oma sivu edelleen työn alla.

 

22.07.2009

Pennut ovat saaneet painoa mukavasti lisää ja viihtyvät maitobaarissa. Oma sivu pennuille on työn allla, saadaan se ehkäpä lähitulevaisuudessa nettiinkin... Muutama uusi kuva löytyy taas galleriasta. Ja nyt on kunnon nimetkin jo pienillä: Fancy (tyttö), Fido (ent. Turbo) ja Fingo (ent. Kirvinen). Fancy-neidille onkin jo koti tiedossa.

 

20.07.2009

Ensimmäinen Turbotassun pentue on syntynyt! Hipun ja Cooperin pennut syntyivät tänään. Ensimmäisenä syntyi poika Kirvinen, paino 258 g. Vain 10 minuuttia sen jälkeen oli jo toinenkin poika laatikossa ja koska tämä poika tuli niin vauhdilla niin annoimme kutsumanimeksi Turbo. Turbo painoi 238 g. Ja viimeisenä pienen tauon jälkeen syntyi vielä Pikku-Martta,paino 219 g. Nimet ovat vasta ”työnimiä”, virallisia nimiä tässä mietitään vielä. Pennut ovat väritykseltään valko-ruskeita. Turbolla ruskea väri on lähinnä Hipun selkälaikun värinen, Kirvisellä taas hieman erilainen. Martta on rungoltaan valkoinen, mutta hännässä ja oikeassa korvassa on väriä, sekä vas. korvassa pikkuinen täplä. Hippu sekä pennut voivat hyvin. Hippu hoitaa pienokaisiaan onnellisena ja huolella.

Kuvia löytyy jo kuvagalleriasta, siellä oma albumi tälle pentueelle. Ja isukki-Cooperista tietoa ja kuvia löytyy täältä.

 

15.07.2009

Alla muutama kuva Hipun söpöstä vatsasta. Tänään siis 59 päivää astutuksesta. Hippu painaa nyt 7,4 kg.

 

Kuva 032Kuva%20026Kuva%20027

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08.07.2009

Jeppe kävi Orivedellä agilityn möllikisoissa ja yllättäen tuloksena oli medien 1. Putkelta tuli kielto, joten siitä tuli vitonen. Tuomarina oli Johanna Nyberg. Rata oli muuten suht helppo, mutta parissa kohtaa putken suu oli kutsuvasti esillä, mutta niistä selvittiin.

 

06.07.2009

Hippu voi hyvin, ruoka maittaa ja vatsa pyöristyy, pentujen liikkeet tuntuvat. Ensi viikon lopulla odotellaankin jo pentujen syntyvän.

 

01.07.2009

Hippu kasvattaa mahaansa. Tiineys on sujunut hyvin, mutta tänään piti käydä nestetankkauksessa, kun Hippu alkoi eilen niin kovasti oksentamaan ja sama jatkui vielä tänään. Kun tyttö ei suostunut ottamaan suuhunsa yhtään mitään ja oli ihan nukuksisssa niin oli turvauduttava lääkärin apuun, nyt on niin kuumat kelitkin, että nestettä on pakko saada. Ruiskulla sille sainkin menemään vettä, mutta kyllä kunnon nesteytys selvästi helpotti sen oloa. Samalla Hippu sai pahoinvointipiikin ja katsottiin ultralla, että pennuilla on kaikki hyvin; sydämet lyövät hyvin ja kova vauhti siellä näytti pennuilla olevan. Lääkärin diagnoosi oli suolistotulehdus, mistä lienee sitten tullutkaan. Hippu oli taas tosi urhea lääkärissä.

Nyt näyttää jo paremmalta, kun Hippu on itse juonut ja pieni annos ruokaakin maistui. Mutta todella väsynyt on, joten lepoa vain nyt kovasti.

 

26.06.2009

Jeppe osallistui Joka koiran sprinttimestaruus-kisaan Kaupin vinttikoiraradalla. Juostava matka oli 80 metriä ja Jeppe juoksi sen ajassa 8,11. Jeppe juoksi sijalle 7. Luokassa oli koiria 26. Kuvia löytyy täältä.

 

17.06.2009

Hippu on tänään ultrattu tiineeksi. Hipun ja Cooperin pennut syntyvät viikolla 30. Tästä pääset katsomaan yhdistelmää Koiranetissä.

 

11.06.2009

Ansi on ollut meillä hoidossa viikon verran juoksunsa vuoksi. Ihme kyllä meillä on ollut rauhallista, Jeppeä ei Ansin juoksu liikauta mitenkään ja Hippu on muuttunut todella rauhalliseksi eikä riehu lainkaan Ansin kanssa, kuten niillä yleensä on tapana. Hipulla oli yhtenä aamuna tällä viikolla pahoinvointia, joten oireiden perusteella siellä saattaisi olla pikkuisia russelinalkuja kasvamassa. :) Ensi viikolla, keskiviikkona, saadaan asiasta varmuus, kun mennään ultraan. Jännää!

 

26.05.2009

Hipun ensimmäiset pennut täyttivät vuoden. Onnittelut Ansometsän Kultahipulle (Täppi) ja Ansometsän Kultaharkolle (Ruudi).

 

24.05.2009

Hipulla on juoksu lopuillaan ja tyttö on astutettu Cooperilla (Bumsingens Faramir). Nyt odotellaan jännityksellä onko pentuja tulossa, Hippu tullaan käyttämään ultrassa juhannusviikolla ja mahdolliset pennut syntyvät viikolla 30.

 

03.05.2009

Pitkä päivitysväli ollut. Mitään järisyttävää ei meidän laumalle ole tapahtunut. Hipun juoksua odotellaan hartaasti. Jepen kanssa alkoi taas agitreenit Pirkkalassa, hallitreenit loppuivat huhtikuun lopussa. Hippua ei ole nyt mihinkään agilitykurssille ilmoitettu, pentusuunnitelmien vuoksi ja myös sen takia, että laji ei selvästikään ole Hipulle se kaikkein omin. ”Kimppa-agilitya” se kyllä Jepen kanssa harrastaa, kun mökillä treenaillaan; yhdessä putkeen, keinulle, A:lle jne… J

Kuvia on päivitetty, tehty uusi albumi tämän vuoden kuville sekä agility-kuvia lisätty.

 

15.03.2009

Hippu ja Ansi näyttelyssä Tampereella. Molemmilla tuloksena EH. Arvostelut löytyvät koirien omilta sivuilta. Oikein tyytyväinen olen molempien koirien saavutukseen.

 

08.03.2009

Olimme viikon talvilomalla Ylläksellä, Ansikin oli meidän matkassa mukana ja tytöillä oli kyllä oikein mukava viikko, kun saivat riehua keskenään. Jeppekin olis halunnut leikkeihin mukaan, mutta ei tytöt huolineet…Jeppe toimi sitten virallisena valvojana ja komensi äänekkäästi välillä tyttöjä. :) Ansi palautui takaisin kotiinsa Leenan hoiviin tänään Nokialta, kun meillä oli agitreenit ja Leena kävi meitä siellä katsomassa, ja saatiin hyviä vinkkejäkin treenaamiseen.

 

24.02.2009

Surullisia uutisia Ruotsista: Ansin isä Joppe (Saltisgårdens Dandy Deluxe) on menehtynyt metsästysonnettomuudessa 17.2.2009.

 

31.01.2009

Kuukausi vierähtänyt taas nopeasti. Täytyy oikein miettiä onko tässä tapahtunut mitään erityistä.

Hipulle on löytynyt sulhaspoika. Eli kevään juoksusta Hippu olisi tarkoitus astuttaa Cooperilla (Bumsingens Faramir). Cooper on sileä, joten pennutkin tulevat olemaan sileitä.

Olemme päässeet treenaamaan agilitya Nokian OK-halliin parsoneiden kanssa, ilman ohjaajaa siellä treenaamme omaksi iloksemme aina sunnuntaisin. Jeppe ja Hippu siis molemmat käyvät treeneissä.

Koirat ovat nauttineet, kun olemme käyneet viikonloppuisin mökillä niitä ulkoiluttamassa, jäällä on niin hienoa spurttailla. Ja samalla ovat tutustuneet paremmin Jimi-käppänäänkin.

Näyttelyrintamalla sellaiset suunnitelmat, että Hippu on ilmoitettu Tampereen näyttelyyn, se jääköön sitten viimeiseksi näillä näkymin. Myös Ansi nähdään Tampereella kehässä.