Uutiset 2006

Uutiset 2007

Uutiset 2008

Uutiset 2009

 

 

UUTISET

 

 

 

08.01.2016

Jopas on taas aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Paljon on tapahtunut, eikä niinkään positiivisia asioita kaikki.

Jeppe sairastui joulukuun alussa pahasti, alkoi oksentelulla ja kävi lääkärissä nesteytyksessä. Seuraavana yönä lähdimme ajamaan Ylläkselle ja Jepen vointi huononi matkalla. Kuolasi kovasti ja tärisi, ei oksentanut. Ruoka ei pojalle maistunut ja siitä tiesi, että nyt on poika todella kipeä. Vettä piti pakkojuottaa ruiskulla. Kävimme Kolarin eläinlääkärillä ja tulehdusarvot oli koholla sen verran, että lääkäri epäili kennelyskää. Jeppe sai antibiootit ja lopulta kolme päivää lääkkeiden aloituksesta poika alkoi toipua. Nielu oli selvästi kovin kipeä. Jeppe sai sairaslomaa kuukaudeksi eli ei rasitusta, jotta vältytään sydänlihastulehdukselta. Nyt poika voi taas mainiosti.

Kirppu alkoi marraskuun alkupuolella ontua etujalkaansa ja kävi lääkärillä. Kuvattiin eikä mitään erityistä löytynyt. Kirppu sai kipulääkekuurin ja akupunktiota. Joulukuussa ontumista alkoi tulla lisää, nyt molempiin jalkoihin, etenkin päivällä lenkin jälkeen, kun oli levännyt hetken ja lähti liikkeelle oli ontuminen kovin pahaa. Kirppu kävi fyssarilla ja lämpökameran kuva osoitti, että niskassa ei pahemmin veri kierrä eli syy ontumiseen olisi siellä. Kun ontuminen kuitenkin joulun aikaan vaan jatkui, päätin kuvauttaa koiran uudelleen. Edelleenkään ei mitään erityistä suoraan näkynyt, mutta kuvat lähtivät asiantuntijalle tulkittavaksi ja lausunto tulee ensi viikolla. Ainoastaan kaularangassa saattoi olla jotain hyvin pientä, mutta ei varmaksi osannut lääkäri sanoa. Niskajumia epäili lääkärikin ja Kirppu sai taas parin viikon tulehduskipulääkekuurin sekä relaksantteja. Fyssarille mennään jälleen ensi viikolla. Huoli Kirpusta on tietenkin kova. Nyt ei ole juurikaan ontunut, mutta olemmekin viettäneet päivät sisällä kovan pakkasen vuoksi, katsotaan miten käy, kun päästään taas lenkille. Vaihtoehtoja on tietenkin monia missä Kirppu olisi voinut itsensä satuttaa, sellainen koheli se on.

Kirpun pennut voivat hyvin ja olikin hienoa nähdä kaikki kolme viime sunnuntaina, kun teimme Täplän luota Lempäälästä nuotioretken porukalla. Paikalla oli yhteensä 9 russelia, 1 collie ja 10 ihmistä. Pentujen isä Nero oli mukana sekä Hipun äiti ja muutama Ansometsän koira. Kuvia retkeltä lisäsin omaan albumiinsa.

 

25.10.2015

Koti on hiljentynyt, kun Milokin muutti omaan kotiinsa Tampereen Pappilaan perjantaina. Jedi muutti Äetsään ja Täplä Lempäälään, jossa odottikin meidän Hipun äiti Lumiriina ja Hipun sisko Hulina. Kaikilla on mennyt kotiutuminen hyvin, kiitos vain kaikille kuulumisista, niitä on aina mukava saada. J Täplä on jo päässyt aloittamaan agilityuransa harjoittelemalla putkea kotipihassa, hienoa!

Kirppu ei tunnu pentujaan kaipaavan. Perjantaina pari kertaa kävi pentuhuoneessa ihmettelemässä, kun aitaus oli purettu ja tarkisti, että Milo ei ole piilossa iglussa.

 

Tänään oli kisapäivä Jepellä. Valitettavasti en nyt(kään) päässyt itse kisaamaan, koska flunssa iski ihan kunnolla (viime kisojen kanssa kävi ihan samanlailla), mutta onneksi Suvi oli Minnin eli Kirpun siskon kanssa samoissa kisoissa niin sain Jepelle varakuskin Suvista. Onneksi Jeppe on koira, joka lähtee radalle kenen tahansa kanssa eikä ihmettele mihin se äiskä jäi. Tänään olikin hyvä päivä ja Suvi ja Jeppe ottivat ensimmäiseltä radalta hienon voiton, vitonen tuli A:n alastulolta, mutta siis aivan huikeaa menoa, Jeppe ihan kuunteli Suvia. :D Kiitos Suvi taas! Itse pääsin kuitenkin hallille katsomaan ja kannustamaan. Toiselta radalta hyvä hylky. Ihanaa, että Jeppe on niin hyvässä kunnossa ikäisekseen. Toivottavasti meillä on vielä monta kisaa kisattavana ja ennen kaikkea ensi kesän Agirotu.

Tässä linkki Villen kuvaamaan videoon: https://www.youtube.com/watch?v=ltsBY9Y4ECY&feature=youtu.be

 

 

18.10.2015

Tänään on viimeinen päivä, kun koko pentupesue on yhdessä. Huomenna lähtevät maailmalle Täplä ja Jedi. Milo muuttaa sitten perjantaina. 12.10 käytiin eläinlääkärintarkastuksessa. Pojilla oli vielä toinen kives laskeutumatta, muuten kaikki kunnossa. Reippaita pentuja olivat, sirutuksen aikana ei inahtaneetkaan. Rekkarit ovat tulleet ja kaikki on valmiina pennuille, kun lähtevät omiin koteihinsa.

Eilen kävimme Karhen mökillä pentujen kanssa, saivat siellä juosta kunnolla ja tutustua uuteen paikkaan. Automatkat sujuivat boxissa hienosti. Illalla olikin sitten aika väsynyttä porukkaa kotona.

Kuvia lisätty taas albumiin.

 

06.10.2015

Pennut täyttivät eilen jo 5 viikkoa. Kylläpä aika menee nopeasti. Kovasti leikkivät ja Kirppu leikittää lapsukaisiaan. Pennut saavat pari kertaa päivässä leikkiä olohuoneen puolella ja ovat tutustuneet isomummi-Hippuun sekä Jeppe-”setään”. Hippu on tykännyt pennuista ja menee mielellään haistelemaan häntä heiluen, Jeppe tapansa mukaan välttelee ja näyttää järkyttyneeltä, jos pennut uhkaavat lähestyä. Myös 11 kuukauden ikäinen vauvamme on saanut pennuilta suukkoja, uskomatonta miten niin pieni lapsi osaa silittää pentua niin varovasti tunnustellen.

Ulkona ollaan joka päivä, pihassa saavat haistella ulkoilmaa ja touhuta mielensä mukaan. Nyt vaan on sää kylmennyt, joten vilu tulee herkemmin.

Kaikille pennuille on nyt oikein hyvät kodit tiedossa, joten voimme hyvillä mielin odotella luovutusviikkoa ja siihen asti nautimme näistä pikkuvipeltäjistä kovasti.

 

28.09.2015

Tänään tuli pennuilla 4 viikkoa ikää täyteen. Eilen olivat ensimmäistä kertaa pihassa käymässä, ihan lyhyen ajan. Vähän jännitti, mutta kyllä jokainen silti liikkeelle lähti ja tutkimaan. Kiinteää ruokaa ovat saaneet, jauhelihaa ja starteria. Vaihtelevasti maistuu ja välillä juostaan ruokalautasen yli. Painoa on tullut mukavasti, kaikki ovat yli kilon painoisia ja yllättäen pikkuinen uros onkin nyt painavin.

Kovasti pennut leikkivät keskenään ja vähän matsiakin otetaan, Kirppu saapuu kyllä paikalle erotuomariksi, jos leikit alkaa liian rajuiksi mennä. Kaikille pennuille on tullut selkään ticking pilkkua, Nerollahan sitä onkin eli tulee sieltä isän puolelta.

Sadepäivän Ilo on vielä vailla hyvää kotia. Toivoisin, että se jäisi Tampereelle tai edes lähelle, mutta katsotaan nyt mistä se hyvä koti löytyisi. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on tarjota pennulle rakastava ja aktiivinen koti, jossa koira on perheenjäsen.

 

Kuvassa Sadepäivän Ilo 4 viikkoisena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.09.2015

Pennut täyttivät tänään 3 viikkoa. Ovat jo muutaman päivän kurkistelleet pentulaatikon reunalta siihen mallin, että kohta sieltä tullaan yli laidan. Tänään sitten laitoimme pentuaitauksen ja vaihdoimme pentulaatikon matalaan muovipetiin, jotta pennut pääsevät kulkemaan. Eikä mennytkään kauan, kun isompi uros sieltä kömpi pois ja hienosti teki pissat paperille. Hetken päästä tuli narttu perässä ja viimeisenä toinen uros.

Pennut on nyt nimetty, nimesimme ne syysteeman mukaan, kun viimeksi oli talviteema. Eli narttu on Turbotassun Syysunelma, isompi uros Turbotassun Syysleimu ja pienempi uros Turbotassun Sadepäivän ilo.

Sadepäivän ilo on vielä vailla omaa kotia. Syysleimusta on alustava varaus ja Syysunelmalle on koti ollut tiedossa jo kauan.

Kuvia lisätty taas albumiin.

 

13.09.2015

Pentujen silmät ovat auenneet. Eilen oli jo raollaan kaikilla, nartulla illalla jo hyvinkin auki ja tänä aamuna kaikilla auki. Kuvia lisätty albumiin.

Pentujen isä Nerohan kävi elokuussa luonnetestissä saaden hienot 186 pistettä. Arvostelu koiranetissä löytyy täältä.

Urospennuille edelleen hyvät kodit etsinnässä.

 

06.09.2015

Pennut kasvavat hienosti, painoa on tänään nartulla 379 g (synt.paino 176g), pienemmällä pojalla 360 g (synt.paino 166g) ja isommalla pojalla 382 g (synt.paino 183g). Tyytyväisiä pentuja, viihtyvät tissillä ja lepäävät masut maitoa pullollaan. Kirppu on hoitanut pentujaan oikein hienosti ja sektiohaava on lähtenyt paranemaan todella hyvin.

Kuvia pennuista löytyy täältä.

 

31.08.2015

Pennut syntyivät tänään. Synnytys eteni varsinaiseksi jännitysnäytelmäksi ja lopulta Kirpun ja Neron pennut syntyivät hätäsektiolla aamulla kahdeksan aikaan. Kaksi urosta ja yksi narttu. Ensimmäisenä syntymään lähtenyt pentu oli poikittain eikä olisi mitenkään syntynyt normaalisti ja Kirpulta loppui voimat. Leikkaus sujui kuitenkin hyvin ja pesue voi nyt mainiosti. Kirppu hoitaa vauvojaan hellästi ja huolella. Kirpulla näyttäisi toipuminenkin lähteneen hienosti käyntiin. Alla kuva pennuista. Oikealla narttupentu, joka on varattu. Uroksille etsinnässä hyvät ja rakastavat kodit. Otathan yhteyttä, jos nämä pennut kiinnostavat. Pennut ovat sileäkarvaisia. Yhdistelmästä lisää Turbotassun-linkin takaa. Parhaiten tällä hetkellä tavoitat sähköpostilla (hanna_nasinlinna@hotmail.com).

 

 

25.05.2015

Kirpun penikointi lähestyy. 30.8 tulee kuluneeksi 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta, joten pian voi jo alkaa tapahtua.

Kävimme röntgenissä viime viikolla ja pentuja on tulossa kolme, kuten ultrassa näkyikin.

 

 

 

03.08.2015

Kirppu kävi 27.7 ultrassa ja pentuja on tulossa. Kolme pentua näkyi ultrassa, voi toki olla enemmänkin. Kirpun masu onkin nyt jo sen verran kasvanut, että tietää siellä pentuja olevan. Tänään on 36.vrk astutuksesta.

 

29.06.2015

Kirppu (Turbotassun Talven Lahja) astutettiin eilen Nerolla (Valerio Violetta Jack) onnistuneesti. Uusinta-astutus vielä huomenna. Jos kaikki sujuu odotetusti niin pennut syntyvät elo-syyskuun vaihteessa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos yhdistelmä kiinnostaa.

 

25.06.2015

Jeppe kävi hammaslääkärissä ja oikealta ylhäältä poistettiin P4 hammas. Jeppe on toipunut hyvin ja ruoka maittaa (koska se ei Jepelle maistuisikaan…), puruluut ovat vielä kiellettyjen listalla.

 

09.03.2015

Kirpun selkä kuvattiin virallisesti. Tulos välimuotoinen lanne-ristinikama normaali (LTV0) ja spondyloosi puhdas. Nyt odottelemme siis juoksua alkavaksi ja Kirppu pääsee sitten treffailemaan Neroa.

Kirpun sekä Jepen selkäkuvat löytyvät kuvagalleriasta selkäkuvat-kansiosta. Kuvien laatu ei ole alkuperäinen, kuvat on talletettu printscreeninä ja rajattu.

 

02.03.2015

Jepeltä poistettiin hyvänlaatuinen rasvapatti vatsasta. Samalla puhdistettiin hampaat ja kuvattiin selkä. Selkäkuvat otettiin virallisina ja Kennelliitosta kuvat tulivat tuloksella välimuotoinen lanne-ristinikama normaali (LTV0) ja spondyloosi puhdas. Yksi kylkiluu on alikehittynyt. Kuitenkin sacrumin alueella on tiivistymää ja lääkäri arveli, että tämä aiheuttaa Jepellä harvakseltaan kipukohtauksia, sellaista hermokipua, joka vielä takajalat alta hetkeksi. Ihanaa, että nyt löytyi vihdoin syy näille kohtauksille. Agilityssa ei Jepen hyppäämisessä ole minkäänlaista ongelmaa ollut koskaan, kipuilut tuntuvatkin tulevat yleensä liukkaalla lattialla silloin kun tulevat ja sen olen huomannut, että selkää täytyy suojata jo nollakelillä hyvin.

 

28.02.2015

Kirppu kävi silmä- ja polvitarkastuksessa. Silmät terveet ja polvet 0/0.

 

24.01.2015

Jeppe kävi kisaamassa pitkän kisatauon jälkeen. Ja ensimmäiseltä radalta napsahti heti 1.sija! Puomilta napsahti vitonen, aika alittui hienosti -12,95. Toinen rata meni heti alkuun säätämiseksi, kun Jeppe kompastui ekalla hypyllä ja pudotti riman. Tulos kuitenkin 15 rv ja aika -10,24. Pappakoira on siis hyvässä vauhdissa edelleen ja oli kyllä niin onnellinen päästessään kisaradalle.

 

17.01.2015

Hippu 9 vuotta.

 

 

13.01.2015

Kirppu täytti 3 vuotta. Onnea myös Kirpun sisaruksille Minnille, Frankille, Sätkälle ja Napille.

 

 

25.12.2014

Kotisivut on ihan jääneet päivittämättä pitkäksi aikaa. Nyt kuitenkin täytyi ryhdistäytyä. Paljon on tapahtunut kaikenlaista.

Jeppe täytti elokuussa pyöreitä vuosia, 10 vuotta elämää tuli jätkälle täyteen. Paljon on niihin vuosiin mahtunut. Jeppe voi hyvin ja edelleen agility on pojalle tärkeä juttu. Enää ei treenata säännöllisesti, mutta silloin tällöin Jeppe pääsee mukaan hallille ja kesällä mökillä tulee toki treenattua enemmänkin. Jeppe siirtyi 3-luokasta takaisin 2-luokkaan, näin toivon, että Jeppe pääsee vielä muutaman vuoden starttaamaan kisoissa, kun radat on hieman helpompia ja koiran ei tarvitse joka välissä taipua takaakiertoon tms. Toiveen olisi startata tammikuussa jälleen 2-luokkalaisena.

Hippu kisaa nykyään 2-luokassa ja yksi LUVA-nollakin sieltä löytyy. Hippu onkin tehnyt hienoja ja vauhdikkaita ratoja, tämän koiran kanssa toimii se, että ei treenaa kovinkaan paljon vaan käy kisaamassa niin motivaatio säilyy ja vauhtiakin riittää.

Kirpun kanssa on muutama startti 1-luokassa otettu, mutta ei oikein tytöllä kisatilanteet onnistu vielä. Treeneissä tekee todella hienoa ja virheetöntä rataa, kontaktit sujuvat loistavasti, mutta kisoissa alkaa jännittämään ympäristöä ja ratahenkilöt ovat pelottavia ja vauhti hiipuu täysin. Nuorihan Kirppu on vielä, joten toiveikas olen, että rohkeutta kisatilanteisiin on vielä tulossa. Hippu-mummihan syttyi kunnolla agilityyn vasta 5-vuotiaana ja kisaaminen alkoi sujua.

Kirpulle on suunnitteilla pentue mahdollisesti ensi keväälle. Sulhaseksi olen valinnut Italian tuonnin Neron (Valerio Violetta Jack). Tästä lisää Turbotassun-linkin takana.

 

10.02.2013

Luvattoman pitkä päivitystauko taas. Mutta kun se Facebook on niin näppärä tapa jakaa tärkeät uutiset ja uudet kuvat. ;)

Kisoissa ei olla kauheasti nyt käyty. Hipun kanssa muutama startti otettu, ihan kivasti mennyt, mutta ei puhdasta rataa olla vielä saatu aikaan.

Jepen kanssa on tarkoitus loppukuussa startata tauon jälkeen ainakin hyppyradalla. Kirpun kanssa ollaan treenattu tosi paljon, käytiin Pro Caniksen tekniikkakurssi, sunnuntaisin käydään omalla vuorolla treenaan ja sitten saatiin vielä vakkaripaikka SDP:ltä Päivin ryhmästä maanantaille. Ja kyllähän tuo pieni tyttö on oppinutkin, pujottelu menee jo tosi kivasti ja tekee hienoa rataa. Irtoaa tosi hyvin (välillä turhankin hyvin) ja hyppää sujuvasti. Ei me silti olla asetettu vielä minkäänlaista tavoitetta siitä, koska aloitetaan kisaura. Sitten mennään, kun siltä tuntuu, saa vaikka mennä vuoden päähän. Epiksissä toki voisi mennä käymään, varsinkin putkiluokassa.

Hipusta on tullut ihan hullu jälkikoira. Se on karannut mökillä jo useaan kertaan ketun/supin/jäniksen jäljille. Viime perjantaina se sitten lähti supin perään ja säikäytti meidät pahemman kerran, kun ei tullutkaan takaisin. Tässä facebook-päivitykseni asiasta: ”No niin. Jotta elämä ei olisi liian helppoa ja tylsää...Tultiin mökille ja lähdettiin lenkille jäälle, ei ehditty kuin hetki kävellä, kun Hippu katos. Siis ihan täysin. Meni Ihonsaaren rantaan ja sinne hävis. Huudeltiin ja käveltiin eteenpäin, ei tullut. Seurasin jälkiä Kirpun kans ja kahlasin mahaani myöten siellä hangessa, välillä jopa ryömin puunrunkojen alta, kun muuten ei päässyt eteneen. Toni, isä ja naapurin Jukka etsi moottorikelkoilla ja kävellen. Isä näki, että saaresta juoksi supi jäälle, koiraa ei näkynyt perässä. Huudeltiin ja Jepen kans etsittiin jälkiä, kun Kirppu piti viedä jo lepään, kahlattiin umpihangessa. Äiti päivysti mökissä. Kyllä siinä parku tuli, kun tajus, että pian on pimeää ja koiraa ei näy. Näin jo mielessäni miten se on jossain jumissa ja tulee yö ja lunta sataa sakeana, ties vaikka olis mäyränluolassa. Sit just kun oli tullut pimeä, Toni soitti, Hippu on löytynyt. Umpihangesta, saaresta, kiven takaa tullut yhtäkkiä vastaan. Jumissa se on ollut heijastinliivistään, ja kaula-aukko toisen etujalan takana. Tassut on verillä, kupeet aivan karmeilla ruhjeilla ja pieniä haavoja. Etujalkaa vähän aristaa ja ontuu. Liivissäkin oli verta. Muuten on ok ja ruoka maittoi.”

Eilen käytiin vielä katsomassa Hipun jälkiä ja löytöpaikkaa, on se aikamoisen reissun tehnyt siellä, ei ihme, että voimat on alkaneet loppua. Onneksi ei ollut pudonnut mihinkään koloon ja mennyt luolaan.

Nyt ei Hippu-mummi pääse mökillä talviaikaan vapaana juoksemaan, olisi meinaan jo eilen lähtenyt uudelleen samaan suuntaan kovalla innolla, kun oli flexissä.

 

Talvisia kuvia latailin galleriaan. Ja uusimmat videot löytyy videot-linkin takaa YouTubesta.

 

17.01.2013

Meidän Hippu-muori 7 v. Aika menee nopeasti, muori on melkoisen harmaa jo naamastaan, mutta voi erittäin hyvin ja olisi kokoajan jäljestämässä kettuja yms.  Kuvassa Hippu spurttaamassa jäällä tammikuussa.

 

DSC_9111.JPG

 

13.01.2013

Talvipennut 1 v. Onnittelut Minni, Kirppu, Frank, Nappi ja Sätkä.

 

 

24.09.2012

Vihdoinkin kotisivut ajan tasalla.

Tänään kävimme Fingon kanssa silmä- ja polvitarkastuksissa Elina Pietilällä Veterissä. Silmät ok, polvet 1/0.

 

03.08.2012

Jeppe nousi 3-luokkaan 26.7 Tamskin kisoissa! Ihan mielettömän hieno fiilis oli, kun tulokset varmistui. :) Tässä linkki videoon: http://www.youtube.com/watch?v=9CAcxUWiuy8&list=UUYbbnCvIFyZJKu1olz3c2-g&index=2&feature=plcp

DSC_5494.JPG

 

24.07.2012

Viime päivityksestä onkin taas aikaa vierähtänyt. No nyt on loma ja aikaa vähän päivitellä kuulumisia (kun vain muistaisi mitä tässä on tapahtunut).

Jeppe kisaa edelleen 2-luokassa, itse asiassa takana on nyt jonkin verran kisataukoakin. 26.7 kuitenkin startataan Tamskin kisoissa ja 29.7 Janakkalassa. Janakkalassa olisi myös Hipulle pari rataa, mutta tytöltä jää ne todennäköisesti kisaamatta jalan kipuilun vuoksi. Viime sunnuntaina kävi ikävä tapaturma ja meidän koirat joutui isojen greyhoundien hyökkäyksen kohteeksi ja siinä rytäkässä satutti Hippu jalkaansa. Onneksi ei käynyt pahemmin tällä(kään) kertaa. Tosin henkiset traumat on sitten ihan asia erikseen. :(

Kirppu on kasvanut hurjasti ja on meidän lauman energisin tapaus, kokoajan touhuamassa. Jepenkin kanssa leikit sujuu tosi kivasti, vaikka Jeppe onkin aika raju leikkimään. Kirppu on päässyt muutamia kertoja agihallille ottamaa putkea ja pussia ja ihan mieletön into on niiden suorittamiseen. Ollaan käyty myös agilityn pohjataidot-koulutus, josta saatiin hyviä vinkkejä alkeiden opetteluun ja 5.8 alkaa pentuagilitykurssi SDP:n hallilla. Nyt vain tytölle pitäisi saada itseluottamusta lisää rutkasti, Kirppu on viime aikoina ollut kovin säikky ja arastellut ihmisiäkin. Kirpun sisarukset voivat kaikki hyvin ja ovat varsin touhukkaita tapauksia. On ollut hauska tavata pentuja ja huomata mm. miten erilaisia Kirppu ja Minni on. Minni on selvästi tullut äitiinsä ja Kirppu mummoonsa. J Ai niin, Kirppu on käynyt kerran match showssa ja oli pienten, sinisten pentujen 4.

Uusia kuvia lisäilin galleriaan rutkasti (vuosi 2012, agility, Lisben ja Pluton pennut).

 

20.07.2012

Turbotassun ensimmäinen pentue 3-vuotta. Synttärionnittelut Lisbeth, Veeti ja Fingo!!!

 

29.04.2012

Eilen käytiin Jepen kanssa Lempäälässä agikisoissa. Molemmilta radoilta 5 rv. Jatkamme sertin metsästystä Takut ry:n kisoissa 19.5.

Eilen myös nähtiin Lisbethin poikaa Sätkää (Turbotassun Talven Tähti) ja hän on oikein hurmaava nuorimies. Kuvia Sätkästä löytyy albumista Lisbethin ja Pluton pentue.

Lisäsin myös uuden albumin, jossa tämänpäiväisiä otoksia läheiseltä pellolta, kun Kirppu oli leikkimässä whippetpentujen kanssa.

 

22.04.2012

Jepen kanssa kisaamassa Janakkalassa. Eka radalta harmittava hylky, mutta sitten tärppäsi. Kaksi seuraavaa rataa nollavoittoja! :) Fiilis oli ihan uskomaton. Toinen rata oli agirata, siitä saatiin myös meidän toinen luva. Toinen oli hyppäri, sieltä meillä oli jo luva, joten nyt metsästetään sertiä. Jepen kisaradat täällä ja täällä. Kyllä Jeppe on ihan mahtava agilitykoira, se todella rakastaa lajia. Agiradalla nimittäin kohelsi A:lla niin, että esteestä jäi maalia etujalkoihin ja leuasta tuli verta, mutta jätkä jatkoi täysillä eteenpäin. On se niin rakas Jeppe-poika. :)

 

18.04.2012

Vähän päivitystaukoa ollut. Kirppu kasvaa kovaa vauhtia ja on hauska, pieni koiruus. Sisaruksia on treffattu ja käyty pentupiirissä leikkimässä. Pentukurssi alkaa toukokuussa niin päästään opettelemaan tapoja ihan ryhmässäkin. Kotona on jo perusjuttuja harjoiteltu. Jeppekin on hyväksynyt Kirpun laumaan, välillä toki pitää vielä vähän komentaa, mutta mahtuvat jo samaan koppaankin hetkittäin. Uusia kuvia lisäilin galleriaan. Kirppu on ollut pari kertaa mukana agihallilla ja päässyt jo tutustumaan putkeen.

Jepen kanssa aloitetaan kisakausi Janakkalasta 22.4. Siellä kaksi agirataa ja hyppäri. Saa nähdä miten menee, muistaako poika kontakteilla himmata, kun niitä on koko talvi tahkottu. Hipun kanssa ajattelin käydä yleisöä hauskuuttamassa Tamskin kisoissa 9.5.

Sitten ikävät asiat, Ansi kävi simätarkastuksessa 15.4 ja kaihi todettiin. Viimeksi oli epäilyttävä, mutta nyt selvä juttu. Onneksi kuitenkin lievä, joten toivotaan, että ei Ansia tule haittaamaan. Tämä tietenkin tarkoittaa, että Ansille ei tule pentuja ja se tullaan steriloimaan kesän aikana.

 

10.03.2012

Asioilla on tapana järjestyä ja Tuisku (tunnetaan nyt nimellä Frank) muutti eilen Lisbeth-äidin kanssa saman katon alle. Taiga eli Minni muutti Veeti-enon kaveriksi. Pyryllä eli Napilla olikin lyhyin muuttomatka, kun muutti ihan tähän lähelle. Nappi pitää siis jatkossa seuraa Ansin pojalle Taskulle. Sätkä on ollut jo viikon omassa kodissaan ja taitaa poika olla varsinainen sydäntenvaltaaja.

Kirppu jäi tietenkin meille. :) Hippu on iloinen leikkikaverista ja kärsivällisesti hoitaa mummun tehtäviä. Jeppe tapansa mukaan on vielä epäluuloinen, hitaasti lämpenevää sorttia kun on. Tästä se lähtee, elämä kolmen russelin kanssa. Haasteita siis on ihan varmasti luvassa. Viikon kuluttua katsotaan miten Kirpulta sujuu pitkä automatka, kun suuntaamme kohti Ylläksen maisemia.

 

07.03.2012

Peruutuksen vuoksi Turbotassun Talven Tuisku on kotia vailla. Tuisku on iloinen veijari, jolla riittää energiaa, mutta viihtyy myös sylissä. Jos sinulla olisi tarjota Tuiskulle hyvä koti, ota yhteyttä pikimmiten.

 

25.02.2012

Aika kuluu ja ensi viikon lopulla jo suurin osa pennuista muuttaa omiin koteihinsa. Pyry sitten vielä viikoksi Kirpun kaveriksi. Pentujen rekkaritkin saapui jo postissa, todella nopeaa toimintaa Kennelliitossa. Pentujen viralliset nimet siis ovat: Turbotassun Talven Lahja (Kirppu), Talven Taiga, Talven Pyry, Talven Tuisku ja Talven Tähti.

Lisäilin viikon sisällä otettuja kuvia kuvagalleriaan.

 

16.02.2012

Uusia kuvia kuvagalleriassa pennuista. Kaikki pennut on varattu, oikein iloinen asia on se, että kaikki pennut jäävät Tampereelle.

Hippu-mummu on tutustunut pentuihin, erityisesti Kirppuun, joka jää kotiin ja hienosti huolehtii lapsenlapsistaan. Jeppe on jo kaksi kertaa uskaltanut käydä vähän lähempään pentuja haistamassa, mutta juoksee karkuun, kun pentu lähtee liikkeelle, Jeppe on vähän hassu. :)

 

10.02.2012

Pennut kasvavat vauhdilla, tänään ikää 4 viikkoa. Penturuoka maistuu kaikille oikein hyvin ja meno on jo vauhdikasta. Seisomakuviakin koitettiin pennuista ottaa, kaikki kuvat maanantailta 6.2 löytyvät täältä. Hannalle kiitos kuvaamisesta. Tuoreita kuvia pennuista myös kuvagalleriassa.

 

27.01.2012

Pennut täyttivät kaksi viikkoa. Kaikilla on silmät auki ja pikkuhiljaa alkaa pentulaatikkoa ympäröivä maailma kiinnostaa. Uusia kuvia lisäilin pentujen omaan albumiin, kuvat-linkin kautta pääsee.

Pojista kaksi on vielä vailla hyvää, aktiivista kotia. 

 

15.01.2012

Lisbethin ja Pluton pennut syntyivät 13.1, 3 urosta ja 2 narttua. Kaksi viimeistä poikaa oli ylläreitä vaikka Lisbethin mahan koosta jo arvelinkin, että taitaa tulla enemmän kuin kolme. Viimeisen pojan kanssa kävi jo vähän jännäksi, kun emän voimat alkoivat hiipua ja edellisestä pennusta oli kulunut jo monta tuntia. Onneksi on ihania koiraihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja Terhin avustuksella sitten saatiin viimeinenkin poika hyväkuntoisena maailmaan. Emä ja pennut voivat hyvin. Kuvia löytyy täältä. Pennuista on vapaana ainakin yksi uros sekä mahdollisesti toinen nartuista. Pentutiedustelut ainakin nyt aluksi sähköpostilla hanna_nasinlinna(at)hotmail.com

 

5.12.2011

Lisbeth on ultrattu tiineeksi. Ainakin kaksi pentua on tulossa, mahdollisesti enemmänkin. Yhdistelmän sukutaulu täällä. Pennut syntyvät loppiaisen jälkeen. Alla kuva nuoresta parista treffeillä.

IMG_4413.JPG

 

21.11.2011

Lisbeth (Turbotassun Fancy) on astutettu Plutolla (Terrestrial Moonstruck) 1,5 viikkoa sitten. Mikäli pentuja on tulossa ne syntyvät tammikuun puolen välin tietämillä. Lisbeth ultrataan 5.12, joten siihen asti täytyy vain jännittää.

 

19.10.2011

Hippu kävi silmätarkastuksessa ja lääkäri totesi lasiaisen rappeuman, muuten silmät ok. Lääkärin mukaan tuon ei pitäisi koiraa mitenkään haitata eikä siitä tulisi olla erityisen huolissaan.

Turbotassun Fancy eli Lisbeth tarkastettiin myös. Silmät ok, polvet 0/0.

 

16.10.2011

Hippu Riihimäellä agikisoissa. Agiradalta ratavirheitä nolla, mutta yliaikaa 3,02 sekuntia. Hippu sijoittui kolmanneksi, mikä oli todella hienoa, kun luokassa oli todella paljon koirakoita. Hyppyradaltakin saatiin tulos, mutta meno oli tökkivää. Hipun kanssa ei pidä jäädä ottamaan esim. hyppyä uudestaan, jos juoksee siitä ohi, siinä kohtaa tyttö hiipuu täysin, sille iskee joku masennus. Eli täysillä vaan eteenpäin, vaikka tulis hylky. Tärkeintä on nyt saada pidettyä Hipulla tuo vauhti yllä.

Samoissa kisoissa Ansi teki Leenan ohjaamana ensimmäisen nollaratansa ja sai LUVA:n ja sijoittui 2. Hyppärilläkin tuli virheetön rata, mutta ihan inasen yliaikaa. Ja nämä oli vasta Ansin toiset viralliset kisat, hienoa!

Jepen kanssa startataan tänä vuonna vielä Hyvinkäällä 6.11 ja sitten Jepelläkin kisataukoa loppuvuosi.

 

4.10.2011

Turbotassun Fido eli Veeti kävi silmätarkastuksessa. Silmät todettiin terveiksi.

 

18.09.2011

Jeppe Takut:n kisoissa ja hyppyradalta nollavoitto ja eka LUVA kakkosissa.

 

04.09.2011

Russeleiden MH-luonnekuvaus Viljakkalassa. Olimme siellä toisena päivänä talkoilemassa ja toisena päivänä Jeppe suoritti MH-luonnekuvauksen hyväksytysti. Arvostelun voit käydä lukemassa täältä. Jeppe yllätti rauhallisella käytöksellään. Tuomareiden palautteen mukaan Jeppe on sosiaalinen, luottaa minuun ja meillä on Jepen kanssa hyvä suhde. Tuomareina toimivat Marina Brast ja Kai Tarkka. Toni videoi lähes kokonaan Jepen kuvauksen, editoituja pätkiä laitoin youtubeen, tässä linkkejä: Aaveet, takaa-ajo, haalari ja ääniherkkyys.

 

25.08.2011

Hipun kanssa Tamskin iltakisoissa. Yksi startti otettiin ja se meni paremmin kuin ikinä uskalsin toivoa. Hipulla oli hieno vauhti päällä, tyttö päätti tosin kokeilla mahtuuko aidan siivekkeestä läpi ja hyvin mahtui. Hetkisen mietin, että korjataanko, mutta en halunnut alkaa takkuamaan. Tällä välin Hippu oli jo ehtinyt niin lähelle muuria, että yksi palanen tippui, kun ponnisti liian läheltä. Loppurata menikin sitten ihan nappiin ja vauhdikkaasti. Video löytyy tuolta: http://www.youtube.com/watch?v=sCqcnMfTyNo

Turbotassun Fido eli Veeti nappasi ensimmäisen nollavoiton Valkeakoskella 20.8 ja nyt 25.8 toinen nolla ja 2.sija. Ihan mieletöntä! Ja Veeti on aloittanut kisauransa 30.7.2011. Tällä menolla Suvi ja Veeti kiitävät pian jo kolmosluokassa. J

Jepelle ei Valkeakosken kisoista tullut kummenpaa menestystä, eka rata hyl ja toiselta 10 rv, mutta 1.sija. Radat oli aika kinkkiset varsinkin, kun ongelmana on puomin alastulo ja sinne kun ei oikein millään kerennyt koiraa jarruttamaan…

Seuraavat kisat Jepellä 8.9 Tamskin iltakisat kakkosille ja Hippu starttaa Nokialla 10.9. Jos Nokialla ei Hipulla ole vauhtia niin sitten tyttö saa kisata vain hallissa.

 

 

05.08.2011

Jeppe 7-vuotta. Poika tuntuu olevan parhaassa iässä ja liitää agilityradoilla sata lasissa. Persoonallisempaa russelipoikaa emme olisi voineet toivoa, kiitos kasvattaja-Leena. J Tällä hetkellä kisataan agilityn 2-luokassa ja tähtäimessä on 3-luokka.

 

30.07.2011

Hippu starttasi pitkästä aikaa agilityn parissa virallisesti Orivedellä. Ratavirheitä tuli 15, mutta aikaa kului niin paljon, että sen takia hyl. Hippu päätti käyttää nenäänsä vähän liikaa…Videoo löytyy tuolta: http://www.youtube.com/watch?

 

v=4PD-cczFRpk

 

Myös Hipun poika Veeti aloitti kisauransa Orivedellä, tuloksia ei valitettavasti tullut, mutta hienoa menoa ja Veetistä varmasti kuullaan vielä agiradoilla. J

20.07.2011

Turbotassun F-pentue 2-vuotta! Onnea Lisbeth, Veeti ja Fingo!

07.06.2011

Hippu kävi lääkärissä. Kuvattiin selkä ja lonkat kipuilun vuoksi. Hipun selkähän on jumittanut syksystä asti ja halusin sen vuoksi koiran kuvauttaa. Lonkat on ihan priimat, selästä ei löytynyt muuta vikaa, kuin yksi nikama, joka on ilmeisesti jotenkin kiertynyt. Siellä voi olla lukko ja se aiheuttaa kipua, tällä hetkellä Hippu ontuu oik. takajalkaa. Hippu sai kipulääkettä mukaan ja viikon päästä mennään fysioterapeutille. Hippuahan on hierottu säännöllisesti, mutta nyt pitäisi se lukko saada sieltä auki.

05.06.2011

Jeppe starttasi ensimmäisen kerran 2-luokassa 1.6 Takuttien kisoissa, puomin alasmenolta tuli vitonen, muuten meni hyvin ja sijoituimme toiseksi. Tänään starttasimme Tamskin kisoissa kahdesti, ekalta radalta vitonen taas puomilta, ja taas 2.sija. J Toinen rata hyllytettiinkin sitten heti alkumetreillä. Mutta A:n alasmeno sujuu nyt hyvin, sen eteen on tehty töitä, joten tyytyväisiä ollaan.

28.05.2011

Jeppe nousi NPKH:n kisoissa 2-luokkaan. Hienosti nollavoitto. J Kisasimme Nokialla kaksi rataa, ekan jälkeen meinasi epätoivo iskeä, kun A:n kontakti taas hypättiin, tältä radalta kuitenkin 3.sija, rv 10 (A ja kielto hypyltä). Seuraavalla radalla sitten tärppäsi. Video nollaradasta täällä. Ei se ihan kaunis suoritus kylläkään ollut…

22.04.2011

Turhan pitkä päivitysväli taas ollut.

Hipusta on tullut toistamiseen mummukoira, kun tyttärensä Täppi pyöräytti maailmaan kuusi russelivauvaa 1.4. Näitä pienokaisia täytyy mennä ihastelemaan kun ovat vielä vähän kasvaneet.

Hippu on päässyt silloin tällöin ottamaan muutaman esteen agihallilla ja intoa on ollut. Varsinkin kepit menee nyt tosi hienosti. Kesällä treenaillaan taas mökillä ja katsotaan miltä näyttää.

Ansin juoksu tuli ja meni, Ansi vietti meillä kaikkiaan viisi viikkoa ja oli mukana myös lapin reissulla. Hienosti sujui tytön kanssa, jos ei lasketa Jepen ja Ansin jokseenkin viileitä välejä. Hipun kanssa Ansi onneksi tulee hienosti juttuun. Hippu ei tosin aina ymmärrä Ansin hellyyden osoituksia, kun Ansku kirputtelee Hippua ja pesee silmät ja korvat. :D Ansin kanssa Leena treenaa agilitya ja itse treenasin Ansin kanssa talvikaudella kerran viikossa, mutta kesäkaudella treenejä on vähän hankala järjestää. Tarkoitus olisi kuitenkin päästä kokeilemaan kisaamista piakkoin. Ansi on kuulemma kisavalmis, kunhan kontaktit saadaan hiottua kuntoon. Mutta hyppäriltä me ajateltiin kisaura aloittaakin. :)

Jepen kanssa ollaan käyty kisailemassa, tässä tuloksia:

Lieto (ATT) 27.2.20111, 10 rv, aika -4,22, sija 3 ja 10 rv, aika -5,30, sija 5.

Lempäälä (Takut) 5.3.2011, 15 rv, aika -3,67, sija 10 ja toinen rata hyl.

Riihimäki (RIMA) 10.4.2011, rv 10, aika -1,56, sija 5 ja hyppäri rv 0, aika -10,18, sija 2. Meillä oli jo hyppäriltä nollatulos, joten nollajahti jatkuu. Seuraavaksi Janakkala 24.4.

Tamskin järjestämässä vuoden koira 2010-kilpailussa Jeppe sijoittui toiseksi ollen vuoden agilitytulokas (medi). Kilpailussa huomioitiin viisi parasta tulosta. Uusimmat kisavideot sekä muutama treenivideo löytyy täältä.

Kuvagalleriaan lisäilty kuvia tältä vuodelta.

10.02.2011

Ikäviä uutisia. Ansi kävi silmätarkastuksessa 5.2 ja kaihiepäily molemmissa silmissä. Tämä tarkoittaa sitä, että Ansi tarkastetaan vuoden kuluttua uudelleen ja katsotaan mikä on tilanne silloin. Astuttaa ei tietenkään nyt voi. Meille ei siis ole tulossa pentuja tänä vuonna. Jos jotain hyvää tästä nyt pitää löytää niin Ansi saa ainakin keskittyä kunnolla agilityyn, kun ei tule mammalomaa hyvää treeniä katkaisemaan ja koska ei ollut selvä kaihi niin ei haittaa tällä hetkellä Ansia mitenkään.

05.02.211

Jeppe Tamskin agikisoissa. Hyppärillä otettiin 5 vp kepeiltä. Ei sentään hyllytetty, kun viime tipassa tajusin, että poika ei pujotellutkaan viimeistä väliä ja oli jo matkalla aidalle. Tältä radalta 5.sija. Agiradalta otettiin sitten se hylky. Radalla oli muutama paha kohta, kahdesta ekasta selvittiin hienosti, mutta sitten Jeppe lähti väärälle esteelle ja se oli siinä. Sen jälkeen oli taas hetken pasmat sekaisin, mutta saatiin mentyä kuitenkin rata loppuun. Ja A:n kontaktit meni hyvin. Seuraavat kisat 5.3 Lempäälässä (Takut).

31.01.2011

Täytyy ihan miettiä onko tässä tapahtunut mitään kertomisen arvoista. No, Hippu on tauolla agilitysta, koska sillä alkoi olla taas sellainen vaihe ettei kiinnostanut ja vauhtia ei löytynyt yhtään. Pidetään nyt jonkin aikaa taukoa ja katsotaan sitten vaikka keväällä, kun pääsee taas mökillä treenaan, että miltä silloin näyttää tytön kiinnostus lajia kohtaan.

Leena on antanut mulle kunnian treenata Ansin kanssa agilitya, jonain päivänä meidät ehkäpä nähdään kisaradalla. ;) Ansi on nyt syttynyt lajille ja vauhtia tytöltä löytyy. Oman haasteensa tuo se, että Ansia ohjataan ihan erilailla kuin Jeppeä. Lisäksi mun ja Ansin yhteistyö kaipaisi hieman vahvistusta, kun ei olla pitkään aikaan tehty mitään yhdessä. Ihan perustottista täytyisi harjotella.

Jepen kanssa startataan kisakausi 5.2 Tamskin kisoissa, agirata ja hyppäri olis tarkoitus juosta. LUVA-nollan metsästys jatkuu jälleen, pitäkää peukkuja. :)

Ansin juoksua odotellaan, toiveissa olisi, että juoksu alkaisi jo helmikuussa ja saataisiin kevätpennut. Otathan yhteyttä, jos yhdistelmä Ansi x Pluto kiinnostaa.

17.01.2011

Hippu 5-vuotta! Kiitos tästä ihanasta, söpöilevästä prinsessasta Helenalle ja Leenalle.

Hipun hassujen tempausten ansiosta elämässä säilyy jännitys ja hauskuus. :)

IMG_2250.JPG

11.12.2010

Pitkä päivitysväli ollut. Mitään ihan mullistavaa ei ole tapahtunut. Jepen kanssa kisattiin edellisen päivityksen jälkeen 5 starttia, viimeistä nollaa vaan ei irronnut. Riihimäellä 9.10 se oli niiiiin lähellä, loppusuoralla Jeppe hyppäsi puomin alasmenokontaktin yli… Lokakuussa piti vielä käydä Tamskin kisoissa lopettamassa kisakausi tältä vuodelta, mutta ohjaaja sairastui ja kisat jäi väliin. Nyt ollaan siis tauolla kisoista loppuvuosi ja seuraava startti näillä näkymin oman seuran kisat tammikuussa. Kisavideot löytyy Youtubesta: http://www.youtube.com/results?search_query=turbotassun&aq=f

Jeppe kävi hammashoidossa 26.11 ja siltä poistettiin kolme hammasta. Yksi oli lähtenyt tapaturmaisesti ja siitä piti poistaa juuret tulehdusriskin vuoksi. Kaksi muuta poistettiin parodontiitin takia. Hammaskiveä ei pojalla juurikaan ollut, eikä ihme, kun koiruus järsii siihen tahtiin puruluita. Poika on parantunut hyvin, ja eilen käytiin kontrollissa ja nyt saa pureskella taas mielin määrin puruluita. Jepen selkä kuvattiin hammashoidon yhteydessä epävirallisesti ja ortopedi oli katsonut kuvat ja eilen saimme tietää, että niissä ei mitään poikkeavaa näkynyt. Saan kuvat itselle ensi viikolla ja pääsen niitä omalta koneelta sitten katsomaan.

Hipun poika Veeti on osoittautunut luonnonlahjakkuudeksi agilityssa. Veeti tuli meidän sunnuntai-porukkaan mukaan ja opettelemaan alkeita. Ja on kyllä tosi hienosti oppinut! Myös Lisbeth on aloittanut agilityuransa hienosti. J 4.12 olimmekin yhdessä treenaamassa (Lisbeth, Hippu ja Veeti) ja siitä muutama kuva Hipun ja Cooperin pentujen kuvakansiossa galleriassa.

Lokakuussa käytiin keinoluolalla. Hipun tytär Lisbeth osoittautui melkoiseksi ketun haukkujaksi vaikka olikin ensikertalainen. Hippu ei ollut ihan niin innokas mitä odotin, mutta sekin haukkui. Jeppe taas näytti miten sitä kettua haukutaan, hienoa! Jeppe kävi myös avonaisessa putkessa haukkumassa, suljettuun putkeen se ei taida mahtuakaan, massiivisen rintakehän ja korkeuden vuoksi. Myös Ansi oli luolalla ja ensin se keskittyi vain kakkoskotinsa väkeen (eli meihin) eikä noteerannut koko kettua, mutta kyllä se sitten hoksasi mitä pitää tehdä. Myös Ansin tuleva sulhanen Pluton haukkui kettua komeasti.

Ansi siis astutetaan seuraavasta juoksusta, jota odotellaan maaliskuulle. Yhdistelmästä löydät lisää tietoa klikkaamalla Turbotassun-kohtaa vasemmalta.

04.09.2010

Tampereen ryhmänäyttelyssä Lisbeth EH, Fingo EH ja Ansi EH. Erittäin hyvä päivä siis. ;) Kiitos Leenalle Fingon esittämisestä. Ansi lähtikin näyttelystä takaisin Leenan luo, kolmen viikon ”juoksuloman” jälkeen.

30.08.2010

Jepen kanssa kävimme Orivedellä agikisoissa 28.8, tuloksena 2 x hyl. Renkaalla tuli hylky molemmilla radoilla. Eka rata meni sen jälkeen ihan överiks, mutta toinen rata oli sentään hyvä hylky. Toisella radalla keskittymistä häiritsi hetkeä aiemmin saamani puhelinsoitto. Hippu oli mökillä vanhempieni kanssa ja sitä oli jokin purrut jalkaan ja jalka oli turvonnut ja koira ihan järkyttynyt. Hippu pääsi nopeasti kaupunkiin päivystykseen ja varmuutta ei puremalle saatu, mutta kyynpuremana hoidettiin. Hippu nesteytettiin ja se sai Tramalia pistoksena. Voitte kuvitella miten pienen koiran pää menee sellaisesta lääkkeestä sekaisin! Silmät lautasen kokoisina se katseli ja piti örinää boxissaan. Seuraava päivä olikin jo paljon parempi, jalkaan oli yön aikana tullut näkyviin puremakohta, mutta vain yksi reikä. Eli jää arvoitukseksi oliko se kyy vai joku muu.

10.08.2010

Tamskin kisoissa. Hippukin pääsi mukaan, 10 vp ja minuutti yliaikaa. Aika tahmea suoritus. Kaikista ei vain ole agilitykoiraksi. Jepellä taas oli vauhtia niin, että juoksi kepeiltä ensin ohi. Otettiin siis A:lta ja kepeiltä vitonen. Päästiin kuitenkin 2.sijalle. Nyt muutama viikko taukoa kisoista ja treenataan Aan alasmenoa, Orivedelle sitten kuun lopussa.

Kisavideoita lisäilin taas tuonne: http://www.youtube.com/results?search_query=turbotassun&aq=f

07.08.2010

Lempäälässä kisaamassa kaksi rataa Jepen kanssa. Ekalta radalta 10 vp. ja 3. sija. Toiselta radalta 5 vp. ja 2.sija. Jepellä on aivan mieletön into päästä radalle ja lähtöä odottaessa se ei meinaa pysyä nahoissaan ja räksyttää taukoamatta. Sitten kun homma on hoidettu, Jeppe nukkuikin sikeästi retkituolissa.

05.08.2010

Jeppe täytti 6 vuotta!