Uutiset 2006

Uutiset 2008

Uutiset 2009

Uutiset 2010

UUTISET 2007

 

27.12.2007

Joulu meni ja koirat saivat hurjan paljon paketteja, taas oli ystävät ja sukulaiset muistaneet meidän riiwiöitä, kiitoksia vaan. Jeppe tietenkin oletti automaattisesti että kaikki paketit on hänelle tarkoitettu…

Nyt sitten odotellaan uuden vuoden juhlia, onneksi koirat eivät ole rakettien pauketta pelänneet aiemmin.

Päätin ilmoittaa Jepen Vuoden Soffa-russeli 2007 kilpailuun. Pakkohan se oli, kun sohva tuntuu olevan Jepen elämän keskipiste. ;) Nyt vaan täytyy yrittää kirjoitella hyvät perustelut miksi Jeppe kyseisen tittelin ansaitsisi.

 

22.12.2007

Vielä yksi päivä töitä ja sitten joululoma ja aikaa touhuta koiruuksien kanssa. Tai no, loma ja loma, työsopimus päättyy, mutta nou hätä, kyllä terv.hoitoalalla töitä riittää. Mitään ihmeitä ei meille nyt ole tapahtunut viime päivinä, ainakaan mitään raportoimista ei tunnu olevan.

Meidän koirien joulutanssi löytyy osoitteesta: http://www.elfyourself.com/?id=1479874370

 

10.12.2007

Hipun pentusuunnitelmat ovat varmistuneet. Eli seuraavasta juoksusta on tyttö tarkoitus astuttaa Mayberry Farm’s Asterixilla. Jalostusoikeus on kennel Ansometsän Leena Alasorvarilla ja pentukyselyt suoraan Leenalta.

 

04.11.2007

Hipun ja Jepen toko-kurssit ovat alkaneet, kohta ollaan jo puolivälissä kurssia. Molemmilla mennyt oikein kivasti. Jepen kurssi on vähän vaativampi mitä ajattelin, mutta ihan hyvin se poika siellä on pärjännyt. Etenkin kauko-ohjaukset on sisäistänyt todella hyvin.

Viime kerta oltiin Jepen ryhmän kanssa koirapäiväkodilla treenaamassa, kun jäähallilla oli peli. Jeppe-parkaa pelotti kovasti siellä sisätiloissa, käyttäytyi samanlailla kuin lääkärissä. Häiriöharjoituksena ohjaaja käytti nyt erilaisia ääntä pitäviä leluja, Jeppe pelkäsi kahta niistä ihan kauheasti, meni tuolin taakse piiloon. Vaikka samanlaisia leluja sillä on ollut kotonakin. Jännä miten se paikka vaikuttaa niin voimakkaasti. Sitten Jeppe stressasi koko illan ja lauantainkin vielä, mutta nyt on taas rauhoittunut. Tokossa otettiin nyt myös esteharjoitusta. Jepellä sujui paljon paremmin AVO-luokan este kuin ALO-luokan. Tokokisoihin me ei varsinaisesti siis olla tähtäämässä,mutta omaksi iloksi on kiva treenailla kaikkea ja paljon hyviä vinkkejä saadaan moneen asiaan.

Tänään oltiin Hipun kanssa tapaamassa Iinaa ja Pojua (Hipun velipuoli) tuossa lähistöllä. Poju olisi niin kovasti halunnut Hipun kanssa leikkiä, mutta Hippu ei oikein tunnu välittävän innokkaasta pennusta, ehkäpä kun Poju siitä vähän kasvaa niin sitten Hippukin innostuu. Jeppekin tuli sitten Tonin kanssa Pojua moikkaamaan, Jeppe suhtautui asiallisen viileästi Pojuun, joka koitti kovasti tehdä lähempää tuttavuutta.

Kerrottakoon vielä, että Jepen suhtautuminen vieraisiin koiriin (etenkin niihin isoihin) on huomattavasti parantunut harjoittelun myötä. Ollaan varsin tyytyväisiä ja harjoituksia jatketaan edelleen aktiivisesti.

 

20.10.2007

Kävimme mökillä koirien kanssa. Nyt on taas agilityesteet säilötty talvea varten, vaikka kai niitä talvellakin tulee vähän käytettyä ja katsotaan nyt koska sitä lunta sitten mahtaa tulla. Koirien kanssa treenattiin vielä muutama rata, molemmat meni hienosti. Hippukin on selvästi nyt innostunut lajista oikein kunnolla.

Istutettiin samalla Caron haudalle kukkasipuleita niin on sitten nättiä keväällä ja tietenkin kynttilä sytytettiin rakkaan haudalle.

 

16.10.2007

Hipun silmät ja polvet on tänään tarkastettu ja terveiksi todettu.

 

14.10.2007

Jepen kanssa on edistytty mukavasti. Enää ei rähjää ollenkaan niin paljon ja pari yllättävää tilannettakin on mennyt mukavasti. Toki vielä tulee tilanteita, joissa Jeppe reagoi, mutta siis huimaa edistystä, samaa mieltä oli koirapsykologikin.

 

03.10.2007

Jeppe on alkanut haukkumaan rähjäyshaukkua entistä enemmän. Nyt haukutaan isot koirat oli ne mustia tai vaaleita, isot autot, ruohonleikkurit ja joskus juoksijat ja pyöräilijät. Illalla ulos lähtiessä täytyy pitää kauhea meteli heti ovella ja iltaisin on kovin epäluuloinen kaikkea liikkuvaa kohtaan.  Saimme tästä tarpeeksemme ja otimme yhteyttä koirapsykologiin. Ensimmäinen tapaaminen oli ilman koiraa ja sain perusteellisen selvityksen miksi Jeppe käyttäytyy niin. En nyt tähän ala selvitystä sen tarkemmin kirjoittamaan, koska tekstiä tulisi kovin paljon. Lyhyesti sanottuna Jepen stressitila on huipussaan, koska se rähjää niin monelle asialle, ettei stressitaso pääse laskemaan. Koira siis B-vitamiinikuurille ja joka päivä treeniä. Myös etsintäleikkiä tai kong-puuhastelua yms joka päivä, auttaa rentoutumaan. Treenillä tarkoitetaan sitä, että Jeppe saa namin siitä, kun se katsoo ohimenevää koiraa, autoa jne. Ja namu siis suuhun ennen kuin ehtii päästää pihaustakaan, eli saa olla tosi nopea…Tähän mennessä olen palkannut sitä niin, että se katsoo minua ja saa siitä namin. Nyt koitetaan opettaa, että toiset koirat ym tarkoittavat makupalaa. Tavoitteena siis koira, joka jossain vaiheessa ei reagoi kulman takaa tulevaan koiraan kuin nopeasti vilkaisemalla ja katsoo sitten nätisti omistajaa namua odottaen. Mahdoton tehtävä? No, me ainakin yritetään ja motivaatio on korkealla.

 

25.09.2007

Ylläksen reissu on takana, tuli ainakin ulkoiltua kunnolla. Koirat nauttivat patikointiretkistä vaikka eivät vapaana saaneetkaan poluilla mennä. Hipun jos olisi vapaaksi päästänyt niin todennäköisesti sitä ei olisi enää koskaan näkynyt, sen verran tohkeissaan neiti oli poroista ja muista eläimistä. Muutamia kuviakin on reissusta sivuille lisätty, Hipusta ei tosin ole kuin pari kuvaa. Neiti ei todellakaan pysty olemaan niin kauan paikallaan että ehtisi kuvan ottaa, Jeppe taas suorastaan nauttii kuvattavana olemisesta.

 

10.09.2007

Muistoissa Eri-Terrin Carol ”Caro” 20.09.1991 - 10.09.2007. Caro oli Hannan ensimmäinen koira, rodultaan phalene. Vanhus eli pitkän ja hyvän elämän, kaikenlaisia vaivoja vanhemmiten tuli ja lopulta moni vaiva paheni lyhyessä ajassa, jolloin tuli aika päästää vanhus sateenkaarisillalle, jossa Caron paras ystävä Veera on jo pari vuotta Caroa odottanut. Caro jätti jälkeensä kauniit muistot.

 

Mökkikuvia%2029-30            Kuva 001 

       Caro ilta-auringossa                                               Veera ja Caro

 

04.09.2007

Jeppe käväisi Pirkkalan Piskien mölliagility-kisoissa. Oli pojan ihan ensimmäinen kosketus kisamaailmaan, niin kuin myös ohjaajan. Jeppe meni hienosti, muutama moka tuli, kun ohjaaja töpeksi. Tuloksena siis 10 vp. ja aika 46.78, ihanneaika oli 60. Kun olimme Jepen kanssa rataa suorittamassa, oli hevonen mennyt kentän vierestä. Onneksi ei Jeppe eikä ohjaaja sitä huomannut, muuten olisi mennyt pasmat varmasti sekaisin.

 

19.08.2007

Hippu aloitti kolmannen juoksunsa. On se vaan tarkka tyttö, kun päivälleen 6 kuukautta oli väliä. Ruokahalu on vähän kadoksissa taas juoksun alussa, Jepelle kyllä maistuisi. Poitsu onkin vähän päässyt pulskistumaan, joten ei kyllä yhtään ylimääräisiä herkkuja.

Huomenna Jepen kanssa aloitetaan taas agitreenit muutaman viikon tauon jälkeen ja mahdollisesti syyskuussa mennään hauskuuttamaan yleisöä möllikisoihin… ;)

Kolmen viikon päästä sitten suuntaamme Ylläksen maisemiin lomailemaan.

 

17.08.2007

Muutimme Kaukajärveltä kerrostalosta Finninmäkeen rivitaloon 3.8. Koirat on kotiutuneet hienosti. Ja vihdoinkin saatiin takapiha aidattua, niin koirat saavat siellä touhuilla ja mielellään siellä viihtyvätkin. Hippu on saanut naapurin russelitytöstä mieluisan leikkikaverin, heti on painit käynnissä kun tapaavat. Jeppe tapansa mukaan on totinen ja hyvin välinpitämätön uutta russelituttavuutta kohtaan. :)

 

05.08.2007

Jeppe täytti 3 vuotta! Onnittelut Jepen sisaruksille.

 

21.07.2007

Hippu kävi russeliyhdistyksen kesänäyttelyssä. Kiitos taas Leenalle esittämisestä. Tuomarina Hannie Warendorf, Hollanti.

“ 1.5 y. Very elegant bitch, who is a bit snipy in foreforce. Topline can be more straight. Enough angulation behind and in front. Tailset is a little low. Very good body. Very good coat. Would like a bit stronger bone and more power to the move. “ NUO EH

 

 

18.07.2007

Juttu Jepestä Aamulehdessä löytyy nyt täältä.

 Toivottavasti linkki toimii ja juttu näkyy kaikilla selaimilla. Meikäläinen on nimittäin todella surkea Photoshopin käytössä sekä linkittämisessä….

 

14.07.2007

Hippu kävi pyörähtämässä kehässä Oriveden kansallisessa näyttelyssä. Ei oikein liikkuminen tyttöä huvittanut kehässä ja tuloksena olikin sitten H. Hippu oli luokkansa ainoa koira. Leenalle kiitos esittämisestä.

Tässä arvostelu, tuomarina Laura Cox, Irlanti:

Nice type & outline. Ears  a little flighty. Preter more strength in head. Good defined stop. Good reach of neck. Ok front. A little long in body. Ok back angul. Loser topline on the move. Needs to move more freely & cover the ground Good size.

 

11.07.2007

No niin, Jeppe-poika sitten pääsi Aamulehteen. Oikein sankarikoiraksi jutussa kehuttiin, kun oli herättänyt isäntäväen yöllä katsomaan mitä ulkona tapahtuu. Ja niin jäivät varkaat kiinni parkkipaikalla. Kyllä se vaan hyvä vahtikoira on. :)

Vielä kolmisen viikkoa ja sitten uuteen kotiin. Mahtaa riiwiöt olla ihmeissään. Sitten on Jepellä vahdittavana oma etu-ja takapiha.

24.06.2007

Juhannusta vietettiin mökillä ja aatto alkoi oravanpoikasen hautaamisella. Hippu oli napannut pikkuisen oravan, joka ilmeisesti oli juuri se kaikkein pienin ja heikkokuntoisin. No eihän tietenkään neitiä voinut toruakaan, minkäs se vieteilleen voi. Toinenkin orava meinasi päätyä Hipun uhriksi, kun tipahti puusta suoraan nenän eteen.

Agilityakin tuli treenailtua juhannuksena ja yllätys yllätys; Jeppe uskaltautui menemään keinun! Ja oikein tykästyikin kyseiseen esteeseen. Tästä on taas hyvä jatkaa.

12.06.2007

Kävimme Ikaalisissa keinoluolalla kettua katsomassa. Hippua kettu ensin pelotti kovasti. Jeppe ei ensin ollut huomaavinaan kettua, mutta sitten yhtäkkiä alkoi haukkua oikein toden teolla. Ja Hippu otti mallia ja haukkui myös. Putkeen Jeppe ei suostunut menemään, mutta haukkui putkessa olevaa kettua selkäkarvat pystyssä. Hippu käväisi putkessa istumassa, mutta ei uskaltautunut siellä liikkumaan. Tyytyväinen kuitenkin olin molempien suoritukseen.

 

17.05.2007

Hipun kanssa ollaan käyty russeleiden toko-kurssilla. Seuraamisen kanssa oli aluksi ongelmia, kun tyttö vaan kulki nenä maassa ja uppoutui hajujen maailmaan, mutta sitten kun ostin vinkuvan hiirilelun, jota aloin käyttää treenatessa niin johan alkoi seuraaminen sujumaan ja moni muukin asia. Se hiiri on Hipulle tosi kova juttu, tekee mitä vaan että saa palkaksi hetken tappaa hiirtä.

Jepen kanssa aloitetaan taas agilityn jatkokurssi 21.5. On sitten molemmilla koirilla omat treenipäivät. Saadaankin Jepen kanssa tehdä kovasti töitä, että keinun suorittaminen alkaisi sujumaan.

Tässä olen miettinyt, että onkohan kukaan vielä kehittänyt russeleilla sellaista turvakypärää. ;) Jeppe nimittäin on taas viime viikkoina koheltanut niin lahjakkaasti että pari kertaa on vertakin jo tihkunut pojan päänupista ja kuonosta. Mutta sitkeää tekoa se poika vaan on, tekee vaan kaikista kolhuista ison numeron ja kerää säälipisteet kaikilta lähellä olevilta ihmisiltä ja sen jälkeen on taas niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

 

14.04.2007

Tänään pääsimme mökille veneellä, kun jäät lähtivät. Kyllä oli koirilla vauhdikasta menoa! Jo siinä vaiheessa,kun pelastusliivit otettiin esiin olivat molemmat ihan täpinöissään. Siellä sitten koko päivän kaivoivat myyränkoloja, riehuivat keskenään, avustivat haravoinnissa ja kaiken lisäksi olivat vielä jänisjahdissa. Jälleen kerran oli saareen jäänyt metsäjänis (toivottavasti sillä ei ole siellä poikasia) ja koirathan sen sitten bongasivat lopulta ja lähtivät ajoon. Jänis pujahti pienestä aidan raosta karkuun ja sai etumatkaa kunnes Hippu sai tungettua itsensä samasta välistä. Jeppeä ”hieman” kenkutti ei isona poikana mahtunutkaan raosta.  Jänis kuitenkin pääsi turvaan ja Hippu jäi pyörimään mättäiden keskelle jälkiä haistellen, täysin kuurona luoksetulo kutsuille tietenkin. Ja tämän jälkeen neiti karkasi vielä kolme kertaa hajun perässä, vaikka luulimme tukkineemme kaikki mahdolliset kolot aidasta. Vaikka sehän nyt on ollut tiedossa ettei russelin pitävää aitaa ole vielä kukaan tainnut keksiä. ;) Nyt molemmat vetävät sikeitä ja taitavat uneksia jänisjahdista, jalkojen liikkeistä päätellen. :)

 

12.04.2007

Koirilla on ollut hieman totuttelemista uuteen päivärytmiin, kun meikäläinen aloitti pitkästä aikaa työt päivävuorossa. Hyvin ne kuitenkin on pärjänneet päivät keskenään. Hippu nyt on muutamat pisut ehtinyt tekemään ennen kuin ollaan keretty kotiin ja se oli kyllä odotettavissakin, kun sisäsiisteyden oppiminen on vienyt huomattavasti kauemmin mitä Jepellä. Eiköhän se neitikin pikkuhiljaa opi.  Kovasti täällä jo odotetaan muuttoa rivitaloon, on sitten oma piha missä koiratkin saavat touhuilla, ja mikä parasta; postia ei kanneta sisälle saakka eli ei enää haukkumista sen takia. Vielä 3,5 kuukautta täytyy malttaa. :)

 

20.03.2007

Hippu ja Jeppe kävivät tänään silmätarkastuksessa. Molempien silmät terveet!

 

17.02.2007

Hippu kävi pyörähtämässä Kokemäellä ryhmänäyttelyssä. Tuloksena H. Tuomarina oli Paavo Mattila.

Arvostelu: Kevytpiirteinen narttu, kevyt kuono-osa, hyvät korvat, kaunis kaula, hyvät rungon mittasuhteet, hento luusto, hyvin kulmautunut takaa, hyvä hännän kiinnitys, miellyttävä luonne, voisi liikkua edestä paremmin.

 

14.03.2007

Hipun toinen juoksu loppui. Huh, kyllä sitä vaan kastroitu uroskin sekoaa aivan totaalisesti, kun omassa kodissa on juoksunarttu. Muuten ei Jeppe juoksunartuista välitä yhtään, mutta annas olla kun Hipulle juoksu tulee.

16.02.2007

Olimme mökillä Roineen jäällä ulkoilemassa.  Yllättäen eräästä saaresta tupsahti kauris jäälle koirien eteen! Hirmuinen takaa-ajohan siitä käynnistyi, etenkin Hipulla. Jeppe teki vain sellaisen kiepin ja tuli uskollisesti hakemaan namuja. Hippu olisi varmaan pinkonut perässä hyvinkin pitkälle ellei saaressa olisi ollut niin paljon lunta. Pienillä tappijaloilla ei sitten ihan niin kovaa siellä päästy ja kauris pääsi turvaan ja Hippukin saatiin viimein kiinni.

 

15.02.2007

Hipulla alkoi tänään tokoagin 1a-kurssi. Varsin mielenkiintoiselta vaikuttaa ja mikä parasta, treenit on sisätiloissa. Kurssi on vain neljän tunnin pituinen ja lopuksi on tentti, hui kauhistus!

Tässä myös Hipun juoksua odotellaan, vähän on neitonen käyttäytynyt siihen malliin että voisi olla alkamaisillaan.

 

14.02.2007

Olimme reilun viikon lapin maisemissa Ylläksellä. Jeppe ei oikein pitänyt ajatuksesta ulkoilla, kun pakkasta oli liikaa Jepen mielestä. Muutamana päivänä kuitenkin saatiin poika vähän pihaa pidemmälle. Hippua ei edes -30 astetta hidastanut, olisi vaan pitänyt päästä loikkimaan korkeiden lumipenkkojen päälle.

 

17.01.2007

Hippu täytti vuoden! Kyllä aika vaan menee nopeasti. Onnittelut Hipun sisaruksille!

 

12.01.2007

Vuosi vaihtui mukavasti, koirat eivät välittäneet lainkaan rakettien äänistä. Lunta odotellaan kovasti, ja pakkasia että pääsisi järven jäälle juoksemaan.

Molemmat koirat ovat nyt silmätippakuurilla. Lievää tulehdusta ja kyynelkanavat tukossa. Toivotaan, että tipat auttavat pian.