Uutiset 2007

Uutiset 2008

Uutiset 2009

Uutiset 2010

UUTISIA 2006

 

 

18.11.2006

Hipun ensimmäinen virallinen näyttely Jyväskylässä ja neiti sai EH:n. Hyvin meni ja tyytyväisiä ollaan. Ansometsän Leenalle iso kiitos Hipun esittämisestä.

Tässä arvostelu, tuomarina Tiina Taulos:

Vähän hento. Toivoisin paremman ylälinjan. Hyvät eturaajat. Hyvä etuosa. Lanneosa saisi olla lyhyempi. Tummat silmät. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin kun viitsii.

 

17.11.2006

Tästä lähtien kaikki koiriemme uutiset (ja näyttelyarvostelut) löytyvät tämän saman linkin alta. Eli Jeppe ei enää jatkossa kirjoita päiväkirjaansa.Tosin Jepen tarinat säilyvät jatkossakin sivuillamme. ;)

16.11.2006 saimme kauan odotetun kennelnimen eli kennel Turbotassun. :) Kuvaa mielestäni russelia aika hyvin, melkoisia turbotassuja ainakin nuo kaksi riiwiötä ovat. 

 

05.10.2006

Viime lauantaina olimme käymässä russeleiden syyskauden avajaisissa Kangasalla. Hippu yllätti meidät rohkeudellaan. Siellä se juoksi vapaana muiden mukana eikä ollenkaan pelännyt muita koiria, hienoa! Agilityesteistä puomi näytti olevan Hipun mieleen, neiti nimittäin kävi vähän väliä suorittamassa puomin ihan itsenäisesti. :)

 

03.09.2006

Tänään oli Hipulla pentutapaaminen Lempäälässä, Helenan luona. Kaikki sisarukset pääsivät paikalle mikä oli tosi hieno juttu. Hippu oli sellainen sivusta seurailija koko ajan, kun vähän jännitti ne siskot. Oli mielenkiintoista nähdä kaikki sisarukset samaan aikaan ja huomata miten erilaisia kaikki ovat. Kuvia löytyy taas sieltä kuvat-linkin takaa.

Tänään myös sain aikaiseksi mitata Hipun: n. 27 cm löytyy korkeutta, painoa n. 5,3  kg. Mainittakoon myös, että Hipulta puuttuu vasemmalta ylhäältä hampaat P1 ja P2…

Sivuille on myös luvassa päivitystaukoa, ainakin varmaan kuukauden verran, ehkä enemmänkin.

 

30.07.2007

Hipulla alkoi juoksu 2 päivää sitten. Hieman pääsi yllättämään, kun onhan se vielä suhteellisen nuori. Jeppe onkin kovin kiinnostunut neidistä ja koittaa päästä astumaan ja kulkee nenä kiinni toisen perässä. Hippu kyllä ilmoittaa sitten, kun Jepen lähentelyt alkaa kyllästyttämään. Pöksyjä Hippu pitää ihan mielellään, onkin oikein neiti ne jalassa. :) Kuva löytyy neidistä pitsipöksyissään vuosi 2006-linkin alta.

Olimme viikonlopun mökillä ja Hipulla oli aivan mielettömän hauska leikki vesiletkun kanssa. Vesiletku oli jätetty niin että se oli laiturilla ja vesi lensi letkusta rantaveteen aiheuttaen siihen sellaisen ”poreen”. Sen poreen kimpussa Hippu jaksoi 45 minuuttia touhuta. Se haukkoi vettä kitaansa ja haroi tassulla sitä ja välillä juoksi niin että letkusta lensi vettä suoran sen selkään ja päähän. Sen jälkeen kyllä taas uni maittoi. 

 

24.07.2006

Lauantaina Hippu oli russeliyhdistyksen näyttelyssäTuomarina oli Stephanie Rickard Australiasta. Näyttely oli Hipun ensikosketus näyttelymaailmaan. Ja ihan hienostihan se neiti siellä käyttäytyi, pöydällä osasi siestä hienosti eikä tuomarikaan pelottanut yhtään, häntä heilui kokoajan. Liikkeitä katsottaessa maassa olevat hajut kuitenkin hieman häiritsivät keskittymistä ja liikkuminen menikin väliillä pomppiseksi. Leenalle suuret kiitokset Hipun esittämisestä. Tässä Hipun arvostelu:

This puppy exhibits very goog neck, good topline & tailset and has a very good coat. Her skull is a little roundel(?) as is her eye which gines a foreign look to the head slightly uprisht(?) forequarters and strong hundquarter. She moved quite soundly.

 

25.06.2006

Hipun ensimmäien juhannus on takana ja neiti nukkuu täydessä unessa sohvalla. Taisi juhlinta ottaa koville nelijalkaisillekin. :) Vieläkään ei Hippu ole uskaltanut mennä uimaan, mutta kovin kiinnostunut on kun muut uivat. Ja kahlailee kyllä aika syvälläkin. Hurjaa menoa oli taas mökillä ja Hippu vähän ärhentelikin Jepelle, kun Jeppe kävi liian tuttavalliseksi neidin peräpän kanssa. Kaikkein mukavinta nyt oli juosta pitkien heinien seassa ja leikkiä takaa-ajoleikkiä ja kerjätä paistettuja muikkuja, joita ei kylläkään pöydästä herunut, Jeppe tosin oli oma-aloitteinen ja kävi ihmisten katseen välttäessä nappaamassa pöydältä pari selkäruotoa, joita se tyytyväisenä rouskutteli. Uusia kuvia juhannusviikonlopusta löytyy taas kuvat-osiosta.

 

10.06.2006

Hipun päiviin on kuulunut paljon mökkeilyä viime viikkoina. Siellä se onkin melkoinen riiwiö toisinaan. Vaeltelee yksinään pitkin saarta ja välillä on hukassa pitemmän aikaa (ja saari siis ei ole mikään suuri!). Välillä neiti löytyy vajan alta tai mökin alta, jonne se livahtaa kaikista esteistä huolimatta. Hippu onnistui myös saamaan itsensä aika kiipeliin. Nostin mökillä koirat yläkertaan ja laitoin portin kiinni etteivät putoa jyrkkiä portaita alas. Vähän ajan päästä kuului vikinää ja Hippu oli tunkenut itsensä portin välipuiden väliin ja jäänyt kiinni! Jonkin aikaa sitä siitä sitten irroteltiin mutta sahaa ei onneksi sitten kuitenkaan tarvittu. Hippu tekee juuri kaikkea tuollaista mitä Jeppe ei koskaan ole tehnyt. :) Kuten yllättäen oli naapurin puolella kaikessa rauhassa nurmikkoa haistelemassa, oli mennyt ihan pikkuisesta raosta aidan alta sinne. Hippu on myös tykästynyt saunomiseen, se vaatii aina päästä saunaan mukaan ja siellä se makoilee lauteilla onnellisena.

Tällä viikolla olimme myös ekaa kertaa koirapuistossa vähän haistelemassa hajuja, muita koiria (paitsi Jeppe) ei ollut paikalla.

 

15.05.2006

Viikonloppu meni jälleen mökkeillessä. Hipun mielestä oli tosi hauskaa pyydystää laineita. Aina kun meni iso vene läheltä meidän saarta ja tuli isot laineet niin Hippu oli ihan innoissaan rannassa katsomassa laineita joita se aina tassulla kokeili saada kiinni. :) Viime torstaina piti käyttää Hippu ihan lääkärissä että saatiin tiukasti keskelle silmää juuttunut roska pois. Onneksi lääkäri onnistui poistamaan roskan puudutustippojen avulla eikä ollut ehtinyt silmään tuleen mitään vaurioita. Ja jälleen viikonloppuna juoduin itse runsaan silmäveden avulla poistamaan roskan neidin silmästä. Veikkaanpa, että tämä neiti onnistuu kyllä hankkimaan silmiinsä roskia runsaasti. Se kun touhottaa täysillä Jepen perässä ja Jepellä kun on maavaraa enemmän niin kaikki risut ja heinät ovat sitten Hipun silmissä…

 

09.05.2006

Tänään oltiin taas rokotuksilla ja Hippu oli urhea. Samalla saatiin silmätipat, kun vasen silmä rähmii kovasti. Ei mikään ihme, jos silmissä on roskia. Olimme viikonlopun mökillä ja Hippu oli oikein vauhdissa ja kaivoi hiekkakasassa yms. Selkäkarvat ei ole tällä hetkellä kovin kauniit, koska jouduin leikkaamaan hirmuisia pihkakökköjä neidin karvoista pois. Sen kun oli pakko kieriä siellä missä on talvella ollut pihkaisia puita ja sitten vielä juoksi Jeppeä piiloon pihkaisten puiden väliin… Mutta kyllä koirat ainakin nauttivat lämpimästä kelistä ja vapaana olemisesta. Hippukin piti välillä vaan tylysti laittaa kuljetusboxiin nukkumaan kun ei olisi muuten malttanut, ja sitten olikin minuutissa virta pois. :)

 

02.05.2006

Eilen päästiin käymään mökillä ekaa kertaa jäiden lähdön jälkeen. Hippu siis koki ensimmäisen venematkansa ja yhtään ei pelottanut, lämpimän villapaidan sisässä. Saaressa sitten menikin vauhtivaihde päälle molemmilla koirilla. Aivan uskomatonta vauhtia Hippukin siellä paineli ja aina kun kutsuin luokse niin piti tulla suorinta reittiä puskien läpi. Ihme että neiti on vielä ehjänä. Jeppe opasti Hippua myös kaivamisen mukavaan maailmaan. Siellä ne vierekkäin kaivoivat rantahiekkaa antaumuksella ja Hippu kokeili taitojaan myös hiekkakasaan, tuloksena hyvin iso kolo ja hyvin hiekkainen koira.

Kotona Hippu pääsi kokeilemaan miltä hampaiden harjaus tuntuu, ihan kivastihan se sujui. Samalla tehtiin muutkin huoltotoimenpiteet, hiekkaa löytyi korvista jostain syystä aikas reilusti…

 

26.04.2006

Sunnuntaina 23.4 Hippu oli Pirkanmaan Russeliriehassa. Neiti osallistui parikilpailuun Sohvin kanssa ja pikkuiset sijottuivat hienosti kolmanneksi. Parikilpailun tarkoituksena siis oli, että parit ovat mahdollisimman samannäköisiä.

Tiistaina 25.4 Hippu oli Taina Auran pentutunnilla. Koiria oli mukana paljon ja russeleitakin oli paikalla. Tunnilla totuteltiin muihin koiriin ja tehtiin ohitusharjoituksia ja paperinpalan avulla harjoiteltiin irti-käskyä.Ja ensi kerralla tämä omistaja ottaa makkaranpaloja muiden namien sijasta mukaan, Hippu kun oli kokoajan hivuttautumassa Hannen taskulle…

Tänään taas oltiin tuossa ”melkein naapurissa” Hipun kanssa tapaamassa Sohvia ja pennut saivat peuhata keskenään. Hipulla olisi virtaa riittänyt vaikka kuinka paljon, mutta Sohvi väsähti aiemmin, onhan se Hippua nuorempi vauva. Samalla Hippu tutustui Mino-russeliin ja Fanny-harjakoiraan. Fanny oli Hipun mielestä vähän pelottava.  :) 

Iltasella käytiin vielä maalla ja Hippu näytti puutarhurin taitonsa Jepen seurassa, tuloksena suuri kuoppa.

 

16.04.2006

Hippu sai tiistaina rokotukset ja samalla laitettiin mikrosiru. Tyttö oli tosi reipas, sirun laitto aiheutti pienen rääkäisyn, mutta muuten meni hyvin. Lääkäri yritti sydäntäkin kuunnella, mutta Hippu nuuskutti nenällään niin kovasti, että lääkäri totesi sydämen varmasti olevan paikoillaan ”oireiden” perusteella. :)

Perjantaina olimme koko porukka Lempäälässä Helenan luona. Käytiin metsälenkillä ja Hippu sai touhuta Hulina-siskon kanssa. Jeppe tyytyi katselemaan Lumiriinan kanssa vierestä.

Hippua kiinnostaa olla kovasti ulkona, kun lumet sulavat ja sieltä paljastuu vaikka mitä hajuja ja nurmikko on Hipun mielestä aivan ihana juttu, jossa pitää juosta ympyrää ja heittäytyä välillä hetkeksi mahalleen ja maistella miltä multa maistuu.

 

08.04.2006

Hipulla on ollut viikko täynnä uusia kokemuksia. Ollaan käyty ulkoilemassa uusissa paikoissa ja kyläilemässä ”mummoloissa” ja kavereilla. Hippu tapasi jopa maakilpikonnan kavereidemme luona ja se olikin aika jännä juttu. Eilen oli naapurin Emma-russeli meillä leikkimässä ja vauhtia riitti ja Hippu oli aivan tohkeissaan kaverista. Illalla sitten uni maittoi oikein hyvin.

Lisäksi harjoitellaan pikkuhiljaa perusjuttuja ja pöytätreenejäkin pidetään. Yhtään ei Hippua pelota pöydällä ja hienosti osaa seistä, toivotaan että jatkossakin sujuu yhtä hyvin.

 

 

20.3.2006

Olimme pari päivää sitten mökillä käymässä ja Hippu sai ulkoilla jäällä. Kovasti koitti pysyä Jepen perässä, mutta vielä ei oikein vauhti riitä. Mökin pihassa sitten täytyikin ulkoilla hihnassa tai Hippu olisi todennäköisesti nytkin mökin alla, puupinon alla tai ihan missä tahansa kivassa ”luolassa”. Neiti on nimittäin hirmu utelias.

Jepen kanssa on jo kovat leikit monta kertaa päivässä ja söpösti koirat nukkuvatkin lähekkäin, aina kun Jepelle sopii ;)

 

 

15.3.2006

Hippu haettiin eilen kotiin Lempäälästä Helenan luota. Lyhyt automatka meni Hipun katsellessa maisemia ja antaessa uudelle ”äiskälle” pusuja. Kotiutuminen meni hienosti, Hippu ja Jeppe tulivat hyvin toimeen heti. Yökin nukuttiin rauhallisesti ja ruoka maittaa, joten kaikki hyvin.