KENNEL TURBOTASSUN

 

 

 

Kennel ja kasvatus

Kennel Turbotassun ei tarkoita mitään isoja kenneltiloja, joissa koirat asuvat tai pennut syntyvät. Kasvatustoiminta on meille täysin harrastuspohjaista. Asumme Tampereella Lukonmäen alueella rivitaloasunnossa ja koirat ovat meille perheenjäseniä ja kulkevat yleensä joka paikassa mukana.

 

Olemme molemmat suorittaneet kasvattajan peruskurssin, jonka jälkeen anoimme kennelnimeä. Kennelnimen Turbotassun saimme 16.11.2006. Tulevaisuudessa tarkoituksemme on siis pienimuotoisesti kasvattaa rotumääritelmän mukaisia jackrussellinterrierejä. Meille tärkeitä kriteereitä ovat terveys, rodunomainen luonne, rotumääritelmän mukainen ulkonäkö ja haluamme myös siinä sivussa vaalia sileää karvaa, unohtamatta kokonaan russelin alkuperäistä käyttötarkoitusta. Kaikki pennut tullaan luovuttamaan rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon.

 

Pentueita tulee meillä olemaan harvakseltaan.

Hipun ensimmäinen pentue syntyi 26.5.2008 ja tästä pentueesta jalostusoikeus on Ansometsän kennelillä, tuolloin syntyi 1 uros ja 1 narttu. Pentueen isä on Nooa eli Mayberry Farm’s Asterix.

Hipun toinen pentue syntyi 20.7.2009, 2 urosta ja 1 narttu. Pentueen isä on Bumsingens Faramir. Tämä pentue on ensimmäinen Turbotassun pentue.

 

Toinen Turbotassun pentue syntyi 13.1.2012, 3 urosta ja 2 narttua. Emä Turbotassun Fancy, isä Terrestrial Moonstruck. Tästä pentueesta jätimme itsellemme narttupennun, Turbotassun Talven Lahjan eli Kirpun.

 

Kolmas pentue syntyi 31.8.2015. Kaksi urosta ja narttu. Emä Turbotassun Talven Lahja, isä Valerio Violetta Jack.

 

Pentuja?

Ei pentueita suunnitteilla.

 

 

Oma russeli?

Jackrussellinterrieristä kiinnostuneille suosittelemme tutustumista rotuun kunnolla ennen ensimmäisen russelin hankintaa. Russeli ei sovi pelkäksi seurakoiraksi, joka jaksaisi kiltisti köllötellä kotisohvalla päivästä toiseen (ei edes meidän Jeppe, joka on kyllä melkoinen sohvaperuna). Se vaatii omistajaltaan paljon aktiivisuutta ja kun russelin kanssa jaksaa puuhailla se on loistava harrastuskaveri. Russeli jokatapauksessa keksii tekemistä itselleen, jos sitä ei sille järjestetä, jolloin esim. kodin sisustus voi kokea muodonmuutoksen ja koirasta voi tulla todellinen riiwiö. Toivoisimmekin tulevaisuudessa pentujen löytävän aktiiviset, harrastavat kodit, joissa on otettu rodusta selvää etukäteen.

Suomen Jackrussellinterrierit ry:n sivuilta löydät paljon hyvää tietoa russeleista, pennunostajan ohjeet ja paljon muuta.

Yhteystiedot:

 

Hanna ja Toni Näsinlinna, 33710 Tampere

Puh: 040 5049948

E-mail: hanna_nasinlinna @ hotmail.com (poista välit)

 

Kuva 056