Jeppe

 

Jepen sukutaulu

Jepen vanha päiväkirja

 

Jeppe on meidän ensimmäinen russeli ja hienosti meidän yhteiselo on sujunut, Jeppe on valloittanut sydämet täysin. :)

Luonteeltaan Jeppe on aika rauhallinen russeliksi, mutta kyllä välillä niitä hepulikohtauksiakin tulee. Jepen perusilme kuitenkin on melko totinen. Jeppe leikattiin sen ollessa vain 9 kuukauden ikäinen, koska sillä todettiin poikkeuksellisen suuret kivekset ja kiveskiertymä, nämä oireilivat jatkuvana peräpään jahtaamisena. Kastraation jälkeen Jeppe muuttui rauhalliseksi ja alkoi valita leikkikaverit hyvin tarkkaan. Hippu on Jepen bestis ja sen kanssa voi peuhata terrierileikkejä.

Kotiväkeä ja muita tuttuja ihmisiä kohtaan Jeppe on todella sydämellinen ja uskollinen, mutta täysin vieraisiin se suhtautuu pienellä varauksella, yleensä se ei välitä lainkaan täysin vieraista ihmisistä eikä koirista.

 Jepen luonnetta voi kuvailla myös sanoilla haaveilija ja teatraalinen. Olemmekin saaneet monet naurut Jepen teatraalisuuden takia.

Jepelle sattuu ja tapahtuu aika paljon kaikenlaista. Muutama esimerkki: ampiaispesään juokseminen koirapuistossa, veneen ja laiturin väliin putoaminen, maitopurkin juuttuminen päähän, juokseminen järveen kun luuli että oli vielä jäät (tajusi vasta 10 metrin päässä että olikin uinut eikä juossut…). Jepen ollessa 1,5 vuotias se pelästytti meidät totaalisesti sairastumalla aivokalvontulehdukseen. Onneksi lääkkeet auttoivatja poika parani nopeasti vaikka oli aluksi todella huonossa kunnossa.

 

Jepen kanssa harrastetaan agilitya ja Jeppe kisaa medien 2-luokassa, poika nousi jo kolmosiin, mutta koska siellä ei ole toivoa menestyksestä Jepen kanssa ja radat ovat vaikeita, kisapäivät pitkiä koiramäärien vuoksi niin päätin siirtää Jepen takaisin 2-luokkaan, jolloin toivon mukaan kisavuosia on vielä muutamia edessä. 3-luokassa Jeppe teki yhden hyppynollan ja agiradalta paras tulos oli vitonen, pääasiassa hylkyjä.

Verijälkeäkin on kokeiltu ja se on sujunut hienosti. Myös kaikenlaisia temppuja treenaillaan omaksi iloksi ja perustottista pidetään yllä. Jeppe on käynyt tottelevaisuuskoulutuksen alkeiskurssin sekä 2 jatkokurssia.

Jeppe rakastaa ruokaa. Se on parasta mitä se tietää. Siksi onkin ollut helppo opettaa kaikenlaisia temppuja.

 

Jeppe ei ole aivan rotumääritelmän mukainen russeli vaikka ihan rekkarissa onkin. Korkeutta sillä on huimat 38 cm ja sitten on se nenän vaalea väri. Eipähän raavi risut metsässä mahan alustaa ja agilityssakn on etua pitkistä koivista. Meille Jeppe on kuitenkin se maailman paras Jeppe, joka on todella rakas.

 

Jepelle tärkeimpiä asioita ovat: ruoka, pallot, mökkeily, veneily, peiton alla nukkuminen, vinkulelut ja oma kotiväki.

 

Myös näillä nimillä Jeppeä kutsutaan: Jepsku, Jeppe-Jätkä, Jeppeliini, Jeppeli, Jeppula, Jeppis, (Mc Jeppe)Kuoriainen, Kuoris, Mansikkanenä, Jeppe-Keppe. Ja kasvattajansa Leena kutsuu Jeppeä myös poliisikoiraksi, koska Jeppe on hyvä vahtikoira, jonka ansiosta on autovarkaatkin päätyneet poliisin hoiviin.

 

IMG_0901_jeppe

 

Nämä perusjutut Jeppe osaa:

 

Temppulista

 

IMG_0921_jeppe

 

Nämä Jeppe on saanut rikki (varoittava esimerkki ensimmäistä russelia hankkivalle J)

mitä järkeä on käydä ravistamassa peittoa ulkona, jossa on

enemmän reikiä kuin kangasta….)